CHP Zonguldak İl Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Ateş ile CHP Gençlik Kolları Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyesi Yusuf Tan, ayrı ayrı yaptıkları açıklamalarla, AK Parti iktidarının Zonguldak politikasını eleştirdiler.

ATEŞ; ZONGULDAK, AKP İKTİDARINDA SOSYAL VE EKONOMİK OLARAK SÜREKLİ GERİLEDİ
İllerin gelişmişlik sıralamasında 2003'te 20'nci sırada olan Zonguldak'ın bugün 29'uncu sıraya gerilediğini söyleyen CHP Zonguldak İl Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Ateş'in açıklaması şöyle:
Zonguldak, AKP iktidarında sosyal ekonomik olarak sürekli gerilemiştir. İllerin gelişmişlik sıralamasında 2003'te 20'nci sırada olan Zonguldak, bugün 29'uncu sıraya düşmüştür. Zonguldak esnafı perişan haldedir. Özellikle küçük ve orta ölçekli işyerleri güç durumdadır. 2011 yılında 3 bin 821 işyeri kapanmıştır. Yaklaşık her 3 işyerinden biri 2011 yılında kapanmak zorunda kalmıştır. Zonguldak'ta esnaf ciddi bir borç yükü altındadır. Şubat 2012 tarihi itibarı ile Zonguldak'taki toplam 12 bin 221 esnaf ve sanatkâr işyerinden SGK'ya prim yeri olan işyeri sayısı 7 bin 251'dir. Ereğli'de tersanecilik sektörü AKP iktidarında çökmüştür. 2008 yılında 6 bin civarında işçinin çalıştığı tersanelerde, bugün işçi sayısı 500'ün altına inmiştir. AKP iktidarında, Zonguldak'ta pek çok genel müdürlük, bölge müdürlüğü ve il müdürlüğü kapanmış veya başka illere taşınmıştır. AKP iktidarı, Zonguldak'a bütçeye sağladığı katkının oldukça altında bir kaynak ayırmamaktadır. İle ayrılan kaynağın toplanan vergiye oranı 2009'da yüzde 92,4 iken, 2010 da yüzde 78,5'e, 2011'de ise yüzde 56, 3'e düşmüştür. Bunun yanı sıra AKP iktidarı Çatalağzı Termik Santrali'ni özelleştirecektir. ÇATES'te çalışan işçiler işsiz kalacaktır. Uygar olmayan kimseler, uygar olanların ayakları altında kalmakla karşı karşıyadır. Uygarlık yolunda başarılı olmak yenileşmeye bağlıdır. Bizler hepimiz geleceğin bir gülü bir ikbal ışığıyız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan yine biz gençleriz. Bu karanlıktan aydınlığa hep beraber yürüyeceğiz.

TAN: AKP ZONGULDAK'I KÜÇÜLTÜYOR
Zonguldak'ın AKP iktidarında sosyal ve ekonomik olarak sürekli gerileme yaşadığını ileri süren CHP Gençlik Kolları Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyesi Yusuf Tan'ın açıklaması da şöyle:
Zonguldak, AKP iktidarında sosyal ve ekonomik olarak sürekli gerileme yaşamaktadır. Bölgemizde her 5 gençten biri işsizdir. 20 Bin işsiz bulunuyor. Bu sayı her geçen gün artıyor. AKP hükümeti göreve başlamadan önce TTK'da çalışan işçi sayısı 15 bin 119 iken, bugün ise maalesef yüksek oranda 10 bin 857 kişiye hızlı bir şekilde düşmüştür. Bunun yanında son dört yılda göç oranı 20 bin üzerinde nüfus kaybetmiştir. AKP, 'emeğin başkenti' olan kentimizi 'emeklinin kenti' haline getirmiştir. Zonguldak'ta 16 bin yüksek öğretim öğrencisi için yalnızca 3 bin kişilik yurt bulunmaktadır. İlimizde öğrenci sayısı artmakta ve yurt sorunu hızla büyümektedir. Son zamanlarda basına yansıyan Gökçebey Adliyesi'nin kapatılmaya çalışılması bunlara bir örnektir. AKP iktidarında taşeron firmalar çoğaltılmış, iş güvenliği ortamı kaldırılmıştır. İşçi ölümleri artmıştır. Maden kazaları AKP iktidarın söylemiyle 'alın yazısı' haline getirilmiştir.  Biz CHP olarak; Zonguldak'ı yeniden çalışan ve üretim kenti getirerek gelişmiş iller arasında yer alması için var gücümüzle çalışıp çiftçi, emekli, öğrenci, işsiz… Tüm halkımızın yanında olup onların sesi olacağız. Hedeflediğimiz bu yolda Cumhuriyet Halk Partisi gençleri olarak Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile beraber AKP iktidarına son vereceğiz. AKP'nin karattığı bu yolda hep beraber aydınlığa yürüyeceğiz.