Saadet Partisi (SP) Merkez İlçe Başkanlığı’nın Şubat ayı divan toplantısında konuşan Merkez İlçe Başkanı Yusuf Çetin, genel seçimlerde AKP’li yöneticilerin Zonguldak’ta 5 milletvekili çıkaracakları söylemlerine, “Onlar da 5-0 yapacak yüz var mı?” şeklinde cevap verdi.
Parti binasında dün yapılan toplantıda, ülke ve dünya gündemini değerlendiren Çetin, dünyadaki son bir ayın en büyük olayının Mısır ve Tunus’taki gelişmeler olduğunun altını çizerek, şunları söyledi:
“DÜN MÜBAREK,
BUGÜN ERDOĞAN”
“Eğer burada güzel değerlendirme yapamazsak sorunun köküne inemeyiz. 2003 yılında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Büyük Ortadoğu Projesi’nin eş başkanı olduğunu söyledik, ama sürekli yalanladılar. 2005 yılına geldiğimizdeyse, bunu övünerek açıkladılar. 2007 yılında ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, Ortadoğu’da 22 ülkenin sınırlarının değiştirileceğini ve bu ülkeler içinde Türkiye’nin de olduğunu söylemişti. Bunun yanı sıra 2009 yılında Davos’la tanıştık. Sürekli Davos’ta zafer kazanıldığı ve buraya ülkemizden ilk olarak Başbakan Erdoğan’ın katıldığı söylendi. Bu yanlış 1995 yılında Mesut Yılmaz da Davos’a katılmıştı. Davos, Siyonist İsrail’in önümüzdeki 1 yılı belirledikleri bir yerdir. 2 ay öncesine kadar Hüsnü Mübarek, Ortadoğu’nun lideri olarak tanıtılırken, bugün baktığımızda diktatör deniyor. İşte süreç aynı süreç… Dün Mübarek, bugün Erdoğan... Türkiye’de aynı geleceğe doğru yürüyor. Bunu Genel Başkanımız Necmettin Erbakan defalarca anlattı, ama anlamadık. Biz dünyaya Siyonizm’in değil İslam’ın bakışıyla bakıyoruz. Bizimkisi hakla batılın mücadelesidir.”
“TÜM HALKIMIZIN
OYLARINI İSTİYORUZ”
Yakın zamanda Zonguldak’a gelmesi beklenen Başbakan Erdoğan’a, Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun sorunlarının iyi anlatılması gerektiğini de belirten Çetin, “TTK’ya yapılacak yatırım başka yere kayarsa, işimiz daha zor. Yatırım için ayrılan paraları hırsızlara kaptırırsanız, bunun sonu kötü olur” dedi.
Bir gazetecinin SP’nin kaç milletvekili çıkaracağı yönündeki sorusuna ise Çetin, şu cevabı verdi; “AKP’liler çıkıp ‘5’e karşı 0 yapacağız’ diyor. CHP’liler de ‘4’e karşı 1 yapacağız’ diyor. MHP’liler de, ‘En az 1 milletvekili çıkarırız’ diyor. Yahu bunlarda 5’e 0 yapacak yüz var mı? Siyasetin dışındaki tüm halkımızın oylarını istiyoruz” şeklinde konuştu. Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.