Türkiye Kamu-Sen Zonguldak İl Temsilcisi Salih Alemdar, 22 Temmuz 2007 tarihli milletvekili genel seçimlerinin üzerinden 2 yıl 7,5 ay geçtiğini belirterek, Zonguldak'ı temsilen TBMM'de bulunan AKP'nin 3, CHP'nin 2 milletvekilinin performansını masaya yatırdı. Alemdar, AKP'lilerin performansının çok düşük olduğunu belirterek, "Yıllardır Zonguldak'ın sorunları acil çözüm beklerken; iktidar partisinin temsilcileri 8 yıldır Ankara'da ne yapıyor?" dedi.
Alemdar, yazılı açıklamasında şunları söyledi;

"AKP'LİLER MİLLETİN İRADESİNİ TBMM'DE TEMSİL EDEMİYOR"
"Temsili demokrasiye göre yönetilen ülkemizde ilimizi temsilen TBMM'de görev yapan AKP'nin 3 milletvekili 2 yıl 7,5 ayı boşu boşuna geçirdi. Tabloyu incelediğimiz zaman TBMM'de ana muhalefet partisi olan CHP'nin Zonguldak milletvekillerinin performansı çok yüksek olarak görülüyor. TBMM' inin internet sayfasından alınan bilgiye göre, AKP Zonguldak milletvekillerinin 2 yıl 7.5 aylık süreçte Köksal Toptan ve Fazlı Erdoğan'ın imzası bulunduğu kanun teklifi sayısı 1, Polat Türkmen'in ise 2'dir. AKP'nin Zonguldak milletvekilleri olan Köksal Toptan, Fazlı Erdoğan ve Polat Türkmen'in hükümeti denetlemek veya farklı konularda ili için bilgi almak için sözlü veya yazılı soru önergeleri bu süreç içinde hiç yok. Yıllardır Zonguldak'ın sorunları acil çözüm beklerken; iktidar partisinin temsilcileri 8 yıldır Ankara'da ne yapıyor?"

"AKP'NİN PERFORMANSI ÇOK YÜKSEK"
"İktidar partisi AKP'nin Zonguldak milletvekillerinin bu düşük performanslarına karşılık aynı partinin diğer il milletvekillerinin hükümeti denetlemek veya ili için farklı konularda bilgi almak için bu süreç içindeki performansları çok yüksek olan iller var. Kars AKP Milletvekili Zeki Karabıyık'ın 3, Antalya AKP Milletvekili Yusuf Ziya İbriç'in 4, Antalya AKP Milletvekili Sadık Bardak'ın 3, Samsun AKP Milletvekili Cemal Yılmaz Demir'in 4, Kocaeli AKP Milletvekili Muzaffer Baştopçu'nun 3, Karaman AKP Milletvekili Mevlüt Akgün'ün 4, İstanbul AKP Milletvekili Lokman Ayva'nın 5 yazılı soru önergeleri bulunuyor. 22 Temmuz 2007 milletvekili genel seçimlerinden sonra CHP Zonguldak Milletvekili Ali Koçal'ın 25 kanun teklifi ve 50 yazılı soru önergesi olmasına rağmen; Ali İhsan Köktürk'ün 22 kanun teklifi ve 129 yazılı soru önergesi var."

"HÜKÜMETİ DENETLEMEK SADECE MUHALEFET PARTİ MİLLETVEKİLLERİNİN GÖREVİ DEĞİL?
"Temsili demokrasiye göre hükümeti denetlemek sadece muhalefet ve ana muhalefet partisi milletvekillerinin görevi değil. Hükümeti denetlemek aynı zamanda iktidar partisi milletvekillerinin de görevidir. Çünkü milletvekili genel seçimlerinde millet iradesini tek bir partiye teslim edip TBMM'ye gönderebilir. Peki, o zaman hükümeti kim denetleyecek? Milletin iradesini iyi temsil edemeyen TBMM'nin tüm üyeleri de bu başarısızlıklarının hesabını vermeli ve veremeyenlerin elinden yetkileri alınmalıdır."