Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, AK Parti'nin yanlış politika izlediğini savunarak, Onlar bizim kardeşimiz ama gittikleri yol yanlış diye konuştu.

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, partisinin Zonguldak İl Teşkilatı tarafından düzenlenen iftar yemeğine katıldı. Konuşmasında Zonguldak'ın sorunlarına değinen Kamalak, AK Parti'nin politikasını da eleştirdi. Suriye'de Türk jetinin düşmesi ve pilotların şehit olması hakkında açıklamalarda bulunan Kamalak, şöyle konuştu:

AK Parti yanlış yapıyor. Türkiye'yi adım adım savaşa sürüklüyor, bataklığa sürüklüyor. Suriye'de sadece Suriye yok. Bu gün Kandil'den Irak'tan daha tehlikeli bir oluşum var. Her gün bu güzel ülkemiz en az üç beş şehit haberiyle sarsılıyor. Bu gün şehit vermemiş ilimiz yok, ilçelerimiz yok. 1984'ten 2009 yılına kadar Güneydoğu'da kaybetmiş olduğumuz insan sayımız Kurtuluş Savaşı'nda kaybettiklerimizin yüzde 600 mislidir. Şu anda bir de Suriye belası ortaya çıkartılmıştır. Başbakan'a göre Esad nasıl olsa gidecekti. Rejimi çökecekti. Oraya yeni bir yönetim gelecekti. O yönetimi de AK Parti belirleyecekti. Plan bunun üzerine kuruluydu. Oradaki hareketlere öncülük ediyordu. On yıldır 'Kardeşim' dediği Esad'a, biliyorsunuz aile fotoğrafları çektiriyorlardı, ortaklaşa bakanlar kurulu toplantısı yapıyorlardı. Ama ne oldu bir iki dakika içerisinde o kardeş düşman oldu. Ama büyük ağabey, stratejik ortak ABD 'Esad mutlaka gidecek' dedi. Biz uyardık, 'Türkiye oyuna gelmemelidir' dedik.

 

SURİYE'DE DÜŞÜRÜLEN TÜRK UÇAĞI

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Uçağımız düşürülmüştü. Nato'yu toplantıya çağırdık, Suriye'ye müdahale için. Nato o ilgiyi göstermedi. Bu gün itibariyle şunu net olarak söylüyoruz, hükümet toplumu aydınlatmıyor. Bir takım bilgileri gizliyor, bu millete doğruyu söylemiyor. Bu hükümet bu millete gerekli doğruyu söylemiyor. Uçağımızın füze ile düşürüldüğünü söylüyordu, bu gün kesinlik kazandı uçak füze ile düşürülmedi. Uçağımızın füze ile düşürüldüğüne ilişkin bir emare var mı? Uçağımız uçak savarla da düşürülmemiştir. Ben buradan Başbakan'a, Milli Savunma Bakanı'na açıklama yapmaya davet ediyorum. Uçak düşürüldü diye sen bu milletin evlatlarını savaşa sokmaya çalışıyorsun. Üçüncü bir gerçek ise üç gün önce Milli Savunma Bakanı açıklama yaptı. Otopsi raporlarının sonuçlandığını söyledi. Pilotlarımızda kurşun izine rastlanmadığını söyledi. Üç açıklama yapıldı. Birinci açıklamayı ABD yaptı. Uçağın düşmesi veya düşürülmesi ile ilgili tüm bilgilere sahibiz dedi. Ama açıklamayacağını söylüyor. Soruyorum o zaman ey büyük dost stratejik ortak niye açıklamıyorsun. İkinci önemli açıklama Genelkurmay Başkanlığımızdan geldi. Diyordu ki 'Suriye makamları tarafından Suriye tarafından düşürüldüğü iddia edilen uçağımız.' Üçüncü önemli açıklama bizzat hükümetin Milli Savunma Bakanı tarafından yapıldı. Otopsi raporlarını bütün olarak kamuoyuna açıklayamadıklarını söyledi. Çünkü otopsi raporlarının kamuoyuna açıklanması şehit pilotlarına saygısızlık olacağını ve ailelerini de rencide edeceğini söylüyor. Pilotlarımız düşman kurşunu ile öldürülmüş ise kaldı ki kurşun izine rastlanılmamış, peki açıklaması pilotlara karşı niye saygısızlık olacak. Kısacası hükümet doğru söylemiyor, çare ise sizlersiniz dedi.

AK Parti ve CHP'nin sadece kavgayı başarılı bir şekilde yaptığını ifade eden Kamalak, Geçim sıkıntısı çeken emeklilere ve memurlara sesleniyorum. Gerçekten insan haysiyetine yaraşır bir hayat sürmek istiyorsanız oğlunuza, kızınıza ve çocuklarınıza mahcup olmak istiyorsanız adres Milli Görüş ve Saadet Partisi'dir. Zonguldak sürekli göç veriyor. Nüfus artışınız eksilerde. Ne oldu? Allah korusun Zonguldak'ta felaket mi yaşandı? Maden yataklarında çalışan kardeşlerimiz için ödenen sübvansiyonlar yatırıma dönüştürülse kanaatimce bu güzel ilimizin göç vermesi şöyle dursun göç alır dışarıdan. Çalışanlarımızın ücreti de ikiye ve üçe katlanır. Anahtar sizde, bizim görevimiz tebliğ de bulunmaktır. Mevcut iktidarın ve ana muhalefet partisinin yaptıkları en önemli şey nedir? Kavga, kavga, kavga. Yaptıkları ve başardıkları en önemli şey sürekli kavgadır. CHP'nin Zonguldak ile ilgili bir projesi var mı? Peki iktidar partisi ne yaptı Zonguldak'a. Bu insanlarımız Zonguldak'ı güllük gülistanlık gördükleri için mi Zonguldak'tan gidiyorlar diye konuştu.

 

HOROZ DÖVÜŞÜ İLE BİR YERE VARAMAYIZ

Türkiye'nin problemlerini çözmeye mecbur olduklarını ifade eden Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Bu ülkenin problemlerini çözmeye mecburuz. Horoz dövüşü gibi kavgalar ile bir yere varamayız. Şu an İslam coğrafyasına bir bakın. Ben bu noktada siz değerli kardeşlerime hanım kardeşlerime, delikanlı kardeşlerime, Zonguldak'ın evlatlarına soruyorum sizler Haçlı Birliği'nden yana mısınız, İslam Birliği'nden yana mı? Ama iyi düşünün. AK Parti nereye götürmek istiyor milleti. Allah aşkına bu milleti Avrupa'ya haçlı birliğine dahil etmek için Avrupa Birliği Bakanlığı'nı kuran AK Parti değil mi? Zinayı suç olmaktan çıkartan AK Parti değil mi? CHP gelse zinayı suç olmaktan çıkartmayı cesaret edebilir miydi? 1995 seçimlerine gidilirken MHP'ye mensup bir milletvekili adayı Nusret Demiral, eski DGM Emekli Savcısı ne dedi, 'Biz iktidara gelirsek ezanı Türkçe okutacağız' dedi. MHP seçmeni ne yaptı MHP'yi sandığa gömdü dedi.

 

EŞCİNSELLİK MEŞRU HALE GETİRİLMİŞ

AK Parti'nin Avrupa Birliği Bakanlığı'nı kurmasının nedeninin farklı olduğunu öne süren Kamalak, Ankara'ya gitmek isteyen bir kimse Edirne otobüsüne bindiği halde Ankara'ya gidebilir mi? İslam Birliği'ni kurmak isteyen kardeşlerim Haçlı Birliği'ne giderken İslam Birliği'ne nasıl gidebilirsiniz? Deniliyor ki bunlar da sizden; evet onlar da bizim kardeşimiz. Ama gittikleri yol yanlış. Aramızdaki farka gelince, istikametimiz farklıdır. Onlar Avrupa'ya diyor yani Batı'ya, biz ise İslam Birliği'ne yani doğuya. Bunun için Avrupa Birliği Bakanlığı'nı kurdular. Aile çökmüş, yuvaları dağılmış. Eşcinsellik meşru hale getirilmiş. Doğan çocukların yüzde 24'ünün babası belli değil şeklinde konuştu.