Kdz. Ereğli Belediyesi bünyesinde gerçekleştirilen görev değişikliği sonrasında Belediye Başkan Yardımcılığına getirilen Özkan Özyağcı görevine başladı. İlk iş gününde ziyaretçilerini ağırlayan Özyağcı'yı CHP İlçe Örgütü de yalnız bırakmazken, İlçe Başkanı Hayrettin Kartal öncülüğünde belediyeye gelen CHP'lileri makamında ağırlayan Belediye Başkanı Halil Posbıyık da, başta belediyedeki görev değişikliği konusu olmak üzere önemli konularda açıklamalarda bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi yöneticileri ilk olarak Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ı makamında ziyaret ettiler. Ziyarette partinin İlçe Başkanı Hayrettin Kartal'ın yanı sıra İl Disiplin Kurulu Başkan Yardımcısı Burcu Akın, bazı il örgütü yöneticileri, ilçe yöneticileri, il genel meclis üyeleri, partinin kadın ve gençlik kolu üyeleri de hazır bulundu.
Gerçekleştirilen ziyarette kısa bir konuşma yapan Cumhuriyet Halk Partisi Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, belediye bünyesinde yapılan görev değişikliğinin Karadeniz Ereğli için hayırlı ve uğurlu olması temennisinde bulundu.
 
KONUŞULANLAR GERÇEĞİ YANSITMIYOR
Partililerin gerçekleştirdikleri bu ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ise konuşmasında CHP yöneticilerini hep birlikte ve bir arada görmekten dolayı çok mutlu olduğunu belirterek; İnşallah, salonlara sığmayacak noktalara doğru gidiyoruz, dedi.
Belediye bünyesinde birtakım görev değişiklikleri yaptıklarını ama etrafta konuşulanların kendi yaşadıklarıyla hiç alakası olmadığını belirten Başkan Posbıyık; İki eski başkan yardımcımız da benim öğrencilik yıllarımdan bu yana arkadaşlarım; canım, ciğerim. Sarılarak ve ağlayarak birbirimizden ayrıldık. Aramızda hiçbir problem yok, dedi. Başkan Posbıyık sözlerini şu cümlelerle sürdürdü:


GÖREV DEĞİŞİKLİĞİNİN, ARAŞTIRMA SONUÇLARIYLA İLGİSİ YOK.
Daha bu sabah Eski Başkan Yardımcımız Cevat Bey (Cevat Aydın) belediyemize gelerek Özkan Özyağcı Bey'e görevinde başarı diledi; beni de ziyaret etti. Dışarıdaki söylentilerde ise bu görev değişikliğinin sebebinin, belediyemiz tarafından yapılan Vatandaş Memnuniyet Araştırması olduğu iddia ediliyor. Yaptırdığımız bu araştırmaya göre belediye olarak yüzde 78 oranında başarılı bulunuyoruz. Bu yaptırdığımız araştırmada hangi adamımız belediye başkan yardımcısı olsun, falan diye sormadık. Sadece belediye hizmetleri yönünden Karadeniz Ereğli'de yaşamaktan memnun olup olmadıklarını sorduk vatandaşlarımıza. Eskiden Karadeniz Ereğli dendiğinde insanların aklına Erdemir gelirken, şimdi ise Karadeniz Ereğli dendiğinde insanların aklına Halil Posbıyık geliyor. Yapılan bu araştırmanın sonuçlarında inanılmaz güzellikler var dedi.

 AK PARTİ'YE GEÇECEĞİM, İDDİALARI DOĞRU DEĞİL.
Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, AK Parti'ye geçeceğine yönelik iddiaların da gerçeği yansıtmadığını net cümlelerle ifade etti. Kimi diyor ki AK Parti'ye geçecekmişim de AK Partili başkan yardımcıları ayarlıyormuşum. Bunun altyapısını hazırlıyormuşum. Herkes bir şeyler konuşuyor ama alakası olmayan laflar bunlar, diyen Başkan Posbıyık, her iki eski başkan yardımcısının da çok sevdiği arkadaşları olduğunu hatırlatarak kaldıkları yerden davalarına devam edeceklerini söyledi.
 
BELEDİYELER DE DEĞİŞİM İÇİNDE OLMALI.

Dünya ve Türkiye nasıl bir değişim içerisindeyse belediyelerin de bir değişim içerisinde olması gerektiğini iddia eden Belediye Başkanı Halil Posbıyık konuşmasını şu cümlelerle sürdürdü:
Belediye başkanlarını bile beş yılda bir seçiyorlar ki halk, belediye başkanından sıkılıyorsa ilk seçimde değiştirebiliyor. Kimse aynı yerde sürekli kalmıyor. Ben her iki eski belediye başkan yardımcımızın hizmetlerinden son derece memnundum ve hiçbir sorunumuz yoktu. Dolayısıyla dışarıda dillendirilen lafların hepsi de bir palavradır
Benim için 'AK Parti'ye geçti' diyorlar. Bu iddialar da Emine Çift'e gerçekleştirdiğim ziyaretten çıktı. Ankara'da bazı işlerimizi takip ederken kendisine telefon etmiştim. Siyasetteki başarılarından dolayı kendisini tebrik etmiştim. O da bu telefonum üzerine beni davet etti; karşılıklı oturup çay içtik. Bu ziyareti gerçekleştirirken aynı dakikalarda Emine Çift'in odasında bulunan bazı Ereğlili dostlarımız da bizi rahat görüşsünler, diye yalnız bırakmışlardı. Daha ben oradayken telefonlar başlamış, 'Halil Posbıyık AK Parti'de.', falan diye. Üç veya beş dakika falan konuşmuşuzdur Sayın Çift ile

 PARTİMİ DEĞİŞTİRMEM SÖZ KONUSU BİLE OLAMAZ.
Gençlik döneminden bu yana CHP'li olduğunu bir kez daha vurgulayan Belediye Başkanı Halil Posbıyık, kendisinin parti değiştireceğine yönelik ortaya atılan iddiaların kesinlikle gerçekle alakası olmadığını belirttiği konuşmasında şu görüşlere de yer verdi:

Ben belli bir yaşa gelmişim. Yarın sabah ne olacağımızı bilmiyoruz. Partimi değiştirmem gibi bir düşünce asla ve kat'a olamaz. Ben daha önce bir parti değiştirdim; ama partideyken parti değiştirmedim. 1980 yılında üyeliklerimiz düştü. O zamanki CHP yöneticileri de bize fazla şans tanımamışlardı. 1980'den sonra da üyeliğimi tazelemedim; bağımsız kaldım. O dönemlerde de sosyal olaylarla ilgilendim. TED Koleji'nin kurulmasını ve Atatürkçü Düşünce Derneği Şubesi'nin oluşturulmasını sağladım. O dönemde de beni, buradaki Anavatan Partisi (ANAP) yöneticileriyle birlikte Ankara'ya davet ettiler. Turgut Özal çağırtmış beni. Ereğli'de o yıllarda su yoktu; ilçeyi suya boğacağını söyledi. Yatırıma boğacağını söyledi. Belediye Başkanlığı adaylığını bunlara rağmen kabul etmedim. Ama Ereğli'yi il yapacağını söyleyince kabul ettim. O yıllarda gençler olarak Karadeniz Ereğli'nin il olmasını çok istiyorduk. Adaylığı kabul ettik. İlk seçimde 600 oy eksikle Belediye Başkanı olamadık, Ereğli de il olma şansını kaybetti. O tarihlerde Karadeniz Ereğli'nin il olmasını istediğim için ANAP'a geçtim. Şimdi ise bu yaşa gelmişim; yarın sabah ne olacağımızı bilmiyoruz. Genel Başkanım ile aram iyi, İl Başkanım ile aram iyi… İlçe Örgütüm ile iyi, İlçe Başkanım ile iyi. Ama ben politika yapıyorum ve kendime göre ölçeklerim var. Politikanın nasıl yapılması gerektiğini biliyorum. Gündem değiştiriyorum. Türkiye'de gündemi Recep Tayyip Erdoğan Bey değiştirir, Zonguldak'ta Halil Posbıyık değiştirir. Herkes bunu kabul edecek. Bu bir politikadır. Politik bir beceridir. Ama asla ve kat'a, cumhuriyetçi, demokrat bir insan olarak bu saatte parti falan değiştirmem. Partililerimin aklından bu yönde en ufak bir şey geçerse de çok üzülürüm. Birileri dışarıda ne derlerse desinler. Onlar önemli değil benim için
 
HEDEFLERİMİZE ULAŞACAĞIZ.

Cumhuriyet Halk Partisi yöneticilerinin gerçekleştirdikleri ziyarette Karadeniz Ereğli Belediyesi olarak gayet iyi gittiklerini belirten ve parti örgütlerinin de çok güçlü hale geldiğini iddia eden Belediye Başkanı Halil Posbıyık, bu gücü Zonguldak'ın ve her kesimin de kabul etmeye başladığını söyledi. İsimler hiç önemli değil ama bu güçle devam edersek hedeflediğimiz yerlere ulaşacağımıza yürekten inanıyorum, diyen Başkan Posbıyık, ilk genel seçimlerde Karadeniz Ereğli'nin aday sıralamalarında mağdur edilmeyeceğine inandığına vurgu yaptı. Başkan Posbıyık, belediyedeki görev değişikliği konusunda bir açıklama yaparken şu görüşleri sundu:
 
SOSYAL BİRİMLERE BEN BAKACAĞIM.
 Karadeniz Ereğli Belediyesi'nde çalışmalarımız çok iyi gidiyor. Görevlerinden ayrılan arkadaşlarımız da bundan sonra belediyemizde bir danışman gibi çalışacaklardır. Yeni gelenler de aynı ilhamla çalışacaklardır. Sayın Özkan Özyağcı'nın atamasını yaptık. Diğer Belediye Başkan Yardımcılığı'na atama yapmayacağım. Belediyemizdeki sosyal birimlere ben bakacağım. O konularda bazı atılımlar yapmam lazım. O başkan yardımcılığının görevlerini ben üstleneceğim. İstesem dört başkan yardımcılığını da atamayabilirim. Başkan yardımcıları olmadan da bu işleri yürütebilirim. Benim yetkimde olan bir durum bu. Nitekim geçmişte bu işleri iki başkan yardımcısıyla birlikte yürütmüştüm. Şimdi de çalışmalarımızı üç başkan yardımcımız ile birlikte yürüteceğim. Bu tür görev değişiklikleri ve bu değişiklikleri anlatabilmek kolay işler değil elbette. Allah'a çok şükür her işimizi halletmiş vaziyetteyiz. Görevlerinden ayrılan arkadaşlarımız da canımız ciğerimiz Sayın Özyağcı da. Bu görev değişikliği hem belediyemize hem örgütümüze hem de Karadeniz Ereğli'ye hayırlı olsun.

İKİNCİ ZİYARET ÖZKAN ÖZYAĞCI'YA
CHP İlçe Başkanı Hayrettin Kartal ve beraberindekiler, Başkan Posbıyık'a gerçekleştirdikleri ziyaretin ardından da görevine başlayan Başkan Yardımcısı Özkan Özyağcı'yı ziyaret ettiler. Ziyarette bir konuşma yapan Hayrettin Kartal şu görüşleri sundu: Öncelikle görevinizin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Görevinizde size üstün başarılar diliyorum. Göreve başladığınız bu özel günde CHP yöneticileri tam kadro olarak sizi ziyaret etmek istedik.  Biz, Karadeniz Ereğli Belediyesi'ni ve Cumhuriyet Halk Partisi'ni bir aile olarak görüyoruz. Aile ortamı içinde de görev değişikliklerinin normal olduğunu biliyoruz. Sizin de bu görevinizi çok başarılı bir şekilde yerine getireceğinize gönülden inanıyoruz. Örgütümüzden beklediğiniz ve bizden istediğiniz neler varsa biz elimizden geleni yapmaya hazırız. Zaman zaman bu tür kan değişikliklerine ihtiyaç oluyor. Bunun olumlu katkıları oluyor. Size de gönülden başarı diliyoruz.

 HER İKİ ARKADAŞIMIZ DA BAŞARIYLA GÖREV YAPTILAR.
CHP yöneticilerinin gerçekleştirdiği ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Karadeniz Ereğli Belediye Başkan Yardımcısı Özkan Özyağcı da konuşmasında, göreve geliş sürecinde yaşanan gelişmelerle ilgili bilgiler verdi. Sayın Belediye Başkanımızla birkaç gün önce bu görev değişikliği konusu üzerinde görüşmeye başladık, diyen Özyağcı, eski belediye başkan yardımcılarının görevlerini başarıyla yerine getirdiklerini ifade ederek, her iki eski yöneticinin de bundan sonra belediye meclis üyesi olarak yine görevlerini yapacaklarını söyledi. Özyağcı sözlerini şu cümlelerle sürdürdü:
 
BU, BİR BAYRAK DEĞİŞİMİDİR.
Bundan sonra da Karadeniz Ereğli Belediyesi'ndeki hizmetlerimize kaldığımız yerden devam edeceğiz. Bu, sadece bir bayrak değişimidir. Bu bayrak değişimini hep birlikte yapacağız. Bu görevde sizlerin de büyük desteğine ihtiyacım var. Herkese kapımız ardına kadar açık. Telefonumuz da 24 saat açık olacak. Vatandaşlarımızla her şartta beraber olacağız. Karadeniz Ereğli'de vatandaşlarımızın hizmete yönelik ihtiyaçlarını dört koldan hep birlikte karşılayacağız. Biz hepimiz bir zincirin halkalarıyız. Bu halkaları koparmadan; sevgi içinde vatandaşımıza şefkatle yaklaşacağız. Bu duyguyu her vatandaşımıza aşılayacağız. Bu on beş aylık süreci hep birlikte çok iyi geçireceğiz. Bana gereken desteği vereceğinizi de biliyorum. Yeni görevler her zaman yeni ateş demektir, yeni şevk demektir. Daire müdürü arkadaşlarımla da ilk toplantımızı yaptık. Her şey bundan sonra da iyi olacak.