Türk Eğitim-Sen Zonguldak Şube Başkanı Şahin Ören, AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş, Çevre Bakanı Erdoğan Bayraktar ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ı halka şikâyet etti.
Türk Eğitim-Sen Zonguldak Şube Başkanı Şahin Ören sendika binasında yaptığı açıklamada, AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş, Çevre Bakanı Erdoğan Bayraktar ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ı halka şikâyet ederek, Türk Eğitim-Sen Zonguldak Şubesi olarak kendilerini kınadıklarını söyledi.
Ören, 666 sayılı KHK eşit işe eşit ücret kapsamında 1400.000 memur görmezden gelinmiş başta öğretmen, akademisyen, asistan ve din görevlileri gibi birçok meslek grubu haksızlığa uğratılmıştır.
KHK öncesi en büyük devlet memuru ile en küçük devlet memuru arasındaki fark 4.2 kat iken bu fark KHK sonrası 5.8'e çıkmıştır. Aziz milletimiz, çok değerli kamu çalışanları öğretmenlere 'Şahsiyetsiz' diyen Sayın Bülent Arınç'ı sizlere şikâyet ediyoruz. Kendisini ve tüm toplumu yetiştiren öğretmenlere bu tabiri kullanan bayın bakanın ahlak anlayışını ve anlayış terazisini siz halkımızın takdirine bırakıyoruz. Hem Elitaş'ın hem de Bayraktar'ın ifadeleri ile devletin bizzat kendisi olan kamu çalışanlarına bakış açısının ne kadar sığ, ne kadar sakat ve izaha muhtaç olduğunu kendilerini bakan yapan kamu çalışanlarının takdirlerine sunuyoruz. Bu bakanları kendilerine gelmeye, aralarından çıktığı halkı unutmamaya ve ahlak sınırlarına davet ediyoruz.
Özellikle millete hizmet noktasında insanların siyasal ve sendikal tercihlerinin öncelik alınmasının ve bunun fütursuzca basına ve yandaşlara deşifre edilmesinin çalışma barışının bozacağı gibi ileride devlet mekanizmasında tamiri mümkün olmayan sıkıntılara yol açacağı gerçeğinden hareketle kendilerini bir kez daha Zonguldak Türk Eğitim-Sen Şubesi olarak kınıyoruz dedi.