Cumhuriyet Halk Partisi İl Genel Meclisi üyeleri, aylık değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi. CHP İl Binası'nda düzenlenen toplantıya Zonguldak İl Genel Meclisi Üyeleri, CHP Zonguldak Milletvekili Ali Koçal ve CHP İl Başkanı Osman Yayla katıldı. Türkiye'nin referandum sürecinde olduğunu vurgulayan Yayla, "Bu süreçte AK Parti'lilerin yaptıkları Türkiye'yi üzmektedir. Genel seçim olmamasına rağmen iktidar partisi demokrasi kurallarını hiçe sayarak ortalığı kırıp geçiyor. 2010 yılı itibariyle geldiğimiz nokta son derece üzücüdür" dedi.
CHP İl Genel Meclisi Üyesi Turhan Oral ise çalışmaları değerlendirdi. AK Parti'nin köy ziyaretlerinde halka baskı yaptığını öne süren Oral, "İl Özel İdaremiz, Mülkiye Müfettişleri tarafından denetlendi. 3 yıllık çalışmalarımızın denetlenmesi sonucu 100 sayfalık bir rapor oluşturuldu. Ancak kamuoyunun bile rahatlıkla görebileceği bu rapor, bize 2-3 sayfalık özet halinde sunuldu. Bu haksız bir uygulamadır. Bununla birlikte Zonguldak'taki 372 köy muhtarının baskı altına alındığını görüyoruz. AK Parti'liler köy ziyaretlerinde muhtarlarla bir araya gelerek onları referandumda 'Evet' oyu vermeleri yönünde baskılar yapıyor" diye konuştu.
AK Parti'nin köylerde 'Evet' oyu verilmesi yönünde baskılar yaptığını öne süren CHP Zonguldak Milletvekili Ali Koçal ise "Muhtarlarımız 12 Eylül günü sandıklarının başlarına gitsinler ve kendi iradeleri doğrultusunda oylarını kullansınlar. Ama unutmasınlar, hizmetler her köye gidecek" dedi.