Saadet Partisi (SP) Zonguldak İl Başkanı Necdet Sarı ve yönetimi, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak İl Başkanı Osman Yayla'yı ziyaret etti.
CHP İl Başkanı Osman Yayla, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdikten sonra, Zonguldak'ın sorunlarının ancak demokratik birlikteliklerle sağlanabileceğini vurguladı.
Başkan Yayla, ziyaretin CHP'nin gücüne güç kattığını belirterek, "Kent sorunlarının düzelmesi için yasal yollarda, hep birlikte mücadele etmeliyiz. Şu an gündemde anayasa paketi olmasına rağmen asıl önemli konu işsizlik ve fakirliktir. Ülkemizde yüzde 40'lara varan bir kesim asgari ücretle çalışmaya razı. El ele vermeliyiz. Yoksa çok daha kötü günler bizi bekliyor. Zonguldak'a da ayrıca sahip çıkmalıyız. Çünkü buradan başka yaşayacağımız bir yer yok" dedi.
SP İl Başkanı Necdet Sarı ise, ziyarette hem CHP'nin yönetimine başarılar dilemek, hem de Zonguldak'ın sorunlarını tartışmak olduğunu belirterek şunları söylei:
"Zonguldak'ın yaşanabilir bir kent olmasını istiyoruz. Zonguldak yararına yapılacak her iş için birlikte olalım. Bundan önce iktidar partisine de aynı amaçla ziyarete gittik. Daha sonra Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ve Demokrat Parti'yi (DP) ziyaret edeceğiz. Tabii ki, bu ziyaretlerimize karşılık alacağımızı umut ediyoruz." CHP İl Başkanı Osman Yayla ve SP İl Başkanı Necdet Sarı, son zamanlarda kentin gündeminde olan ÇATES'in özelleştirilmesinin doğru olmadığını belirterek, AKP'nin ülke kaynaklarını teker teker sattığını söylediler ve özelleştirmeye karşı olduklarının altını çizdiler.
CHP'li Yayla, ÇATES'in özelleştirilmeye çalışılması hakkında, "AKP, ülke değerlerini teker teker satıyor" diyerek tepki gösterdi.