İşçi Partisi (İP) Zonguldak İl Başkanı Mehmet Uslubaş, yaptığı basın açıklamasında, AKP'nin Zonguldak'ı bitirmeye çalıştığını öne sürdü. Başkan Uslubaş, cumhuriyeti kuranların ilke olarak benimsedikleri halkçı-devletçi ekonomi politikalarının seçkin örneği Zonguldak'taki kamu kurumları tümüyle tasfiye edildiğini belirterek, şunları söyledi:
"AKP; AB ve ABD'NİN HER DEDİĞİNİ YAPIYOR"
"Cumhuriyet devriminin ilk ve en önemli sanayi kenti Zonguldak, dilim dilim doğranıyor; özel sektöre peşkeş çekiliyor! Zonguldak, özel sektörün ve kömür kaçakçılarının yağma sofrasına sunuluyor.
TTK Limanı topun ağzında! Lavuarlar çoktan elden çıktı! Şimdi de Türkiye'nin ilk termik santrali olan ÇATES özel sektöre satılma aşamasında. AKP, devletin Zonguldak'tan elini-eteğini çektiriyor. Kısaca AKP Zonguldak'ı özelleştiriyor. Peki, özel sektör Zonguldak'ı taşıyabilir mi? Hayır. Belirli bir kuruluşa yaslanarak gelişen kentlerin kaderini, zaman içinde, o temel kuruluş tarafından çiziliyor olmasıdır.
Zonguldak-Karabük-Ereğli bunun en güzel örnekleridir. Cumhuriyeti kuranların ilke olarak benimsedikleri halkçı-devletçi ekonomi politikanın kent bazındaki seçkin örneği Zonguldak'taki kamu kurumları tümüyle tasfiye ediliyor. AKP, Zonguldak'ı gözden çıkarmıştır. Eğer yok böyle bir şey diyorlarsa, o zaman ÇATES'in satışı başta olmak üzere TTK Limanı'nın satılması, bazı kamu kurumlarının Zonguldak'tan taşınması ve kapatılması girişimlerinden vazgeçtiklerini Zonguldak halkına çıksınlar beyan etsinler. Ama edemezler, çünkü irade bunlarda değil, ABD ve AB ne diyorsa, AKP yapmak zorunda, yoksa iktidarlarını devam ettiremezler."
"BAYKAL'A YAPILAN KOMPLOYU KINIYORUM"
"Yıllardır uygulanan özelleştirme ve yabancılaştırma politikaları ülkemizin sorunlarını çözebildi mi?
Hayır, daha da ağırlaştırdı. İşsizlik çığ gibi büyümüş, intihar vakaları temel olgu haline gelmiş, ahlak çökmüş, zaten özelleştirme yoksulluk ve işsizlik değil midir? İşçi Partisi olarak milletimize söz veriyoruz; Özelleştirilen bütün kamu kuruluşları kamulaştırılacaktır. Vatana ihanet yasası tekrar yürürlüğe girecek ve ihanet edenlerden kesinlikle hesap sorulacaktır. Cumhuriyetimizin yıkılmaması, ülkemizin parçalanmaması ve emekçilerin köle yapılmasına karşı bütün yurtseverleri, Atatürkçüleri birlik olmaya ve 26 Mayıs genel eylemine katılmaya çağırıyorum. Ayrıca, Sayın Deniz Baykal'a yapılan komployu şiddetle kınıyorum."