Zonguldak Özgürlükçü Sol Hareket Sözcüsü Ali Topaloğlu, Ereğli'deki tersanelerde çalışan ve alacakları ödenmediği için eylem yapan işçilere destek verdi. İşçilerin alacaklarının derhal ödenmesini isteyen Topaloğlu, açıklamasında şunları söyledi:
"SİYASİ PARTİLERDEN
GIK ÇIKMIYOR"
"Vahşi kapitalizmin sömürü düzeni alabildiğince fütursuzlaşıyor. Daha önce birçok işçinin ölümüne neden olan tersaneler de şimdide çalışanların ücretlerine göz dikiliyor. İşçileri zor ve ağır koşullarda boğaz tokluğuna çalıştıran işveren işçilerin hak ettikleri ücreti vermiyor. Ne yazık ki haktan, adaletten dem vuran siyasi iktidarın yerel temsilcileri bu konuda sesleri çıkmıyor işverenden yana tutum aldıkları bu şekilde belli oluyor. Siyasi partilerden, demokratik kitle örgütlerinden ve sendikalarımızdan gık çıkmıyor. Bu durumu anlamak mümkün değil. Hak arama mücadelesin de tersane işçileri yalnız bırakılıyor. Devletin kolluk güçleri işçileri tehditle, baskıyla işçileri yıldırmaya çalışıyor. Hak arayan tersane işçilerine yapılan bu baskılar derhal durdurulmalı. Bu durum yakında Zonguldak maden havzasında özel maden ocaklarında yaşanacaklarının da habercisidir. Başta sendikalar olmak üzere demokratik kitle örgütlerinin ve emekten yana siyasi partilerin bu konuda kamuoyu oluşturmaya tersane işçilerinin yanında onlarla birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz.
Biz Özgürlükçü Sol Hareket olarak bu durumun takipçisi olacağımızın, tersane işçilerine her konuda destek olacağımızı kamuoyuna bildiririz."