CHP Zonguldak Milletvekili Ali Koçal, "Alaplı artık kendi ayaklarının üzerinde durması gerekmektedir. Birilerinin de buranın varlığından haberi olması ve bu ilçeye ne verebiliriz, bunları görmesi gerekir" dedi.

CHP Zonguldak Milletvekili Ali Koçal, beraberinde Alaplı İlçe Başkanı Nuri Tekin ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Alaplı Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı Rafet Kılıç ve yönetim kurulunu ziyaret etti. Samimi sohbet ortamında geçen ziyarette konuşan CHP Zonguldak Milletvekili Ali Koçal, Alaplı TSO yönetimini hafta sonu Alaplı’ya gelecek olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun mitingine davet etti. Alaplı'da krizden dolayı esnaflarda büyük sıkıntılar olduğunu belirten Koçal, Alaplı artık kendi ayaklarının üzerinde durmazı gerek, birilerinin de buranın varlığından haberi olması gerekir" dedi.
Esnafın kan ağladığına vurgu yapan Koçal, "İl ve İlçe örgütlerimizle birlikte hafta sonu Alaplı İlçemize gelerek miting yapacak olan genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlunun mitingini sizlerle Alaplı TSO yönetimiyle paylaşmak istedik. Alaplı İlçemiz bu gün bölgemizin en şirin İlçelerinden biridir. Alaplı artık kendi ayaklarının üzerinde durması gerekir. Birilerinde buranın varlığından haberi olması gerekmektedir. Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi Alaplı'da da esnafımız kan ağlıyor.
TÜRKİYE İYİ YÖNETİLMİYOR
Eylül ayı içerisinde yapılacak olan referandum Türkiye'nin geleceğini ilgilendiriyor. Türkiye 8 yıldır iyi yönetilemiyor. Köylümüz çiftçimiz ve halkımız artık bunları sorgulaması gerekir. Türkiye'de 8 yılda işsizlik sayısı arttı. Ülke fakirleşti. CHP iktidarıyla birlikte bu sorunların tümü aşılacaktır. Zonguldak bölgesindeki tersanelerin durumu ortada binlerce işçimizin çalıştığı tersanelerde bu gün 400 kişi çalışıyor. Biz CHP Milletvekilleri olarak Ereğli bölgesindeki tersanelerle ilgili soru önergesi vermiştik. Ancak AKP oylarıyla bu soru önergesine onay verilmediği için görüşülmedi. Bu konular iktidarın bir kulağından giriyor öbür kulağından çıkıyor. Bu bölge fındık bölgesi özellikle Fiskobirlik borçlarını kapatmak için kredi kullanacaktı. Ancak Fiskobirlik kredi bulamadı ve AKP iktidarı yanlısı olmadığı içinde Fiskobirlik bu gün çöktü" dedi.
HALK BANKASININ
ALAPLI’YA GELMESİNİ İSTİYORUZ
Ziyaretlerinden dolayı CHP Zonguldak Milletvekili Ali Koçal'a ve Alaplı CHP İlçe yönetime teşekkür eden Alaplı TSO Başkanı Rafet Kılıç, Koçal'a İlçenin sorunlarıyla ilgili dosya sundu. Alaplı'ya Halk Bankasının gelmesini isteyen, Kılıç, " TSO yönetimi olarak sizleri ve İlçe yönetimimiz burada görmek bizi mutlu etmiştir. Sivil toplum örgütleri her zaman toplumun içinde olan örgütlerdir. Bizler bölgeler olarak bakıldığında çok şanlı bir bölgedeyiz. Bu gün doğu bölgelerinde işsizlik ve istisnam olarak daha büyük sorunlar var. Referandum konusunda toplumunun alacağı karar önemlidir. Bizim yönlendirme gibi bir düşüncemiz olmaz" dedi. Öte yandan Kılıç,  Alaplı'nın sorunlarıyla ilgili Milletvekili Koçal'a dosya sunarak Alaplı İlçesine Halk Bankasının gelmesi noktasında destek istedi.