Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Rafet Kılıç, odaya bağlı firmaları ziyaret ederek sorunlarını dinledi. Alaplı ilçe girişine bağlantı yolunun yapılmamasının ilçedeki ticari hayatın yüzde 40 oranında darbe vurduğu belirtilen açıklamada, Bu konuda acele edilmezse Alaplı'ya dışarıdan hiç kimse gelmeyecektir denildi.

 

 

Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Rafet Kılıç ve yöneticileri, odaya üye firmaları ziyaret etti, ilçenin sorunları ile ilgili değerlendirmede bulundu. Oda Yönetim Kurulu Üyeleri Tarık Yazıcı, Recep Ocak, Burak Yaman, Selçuk Oktay, Oda Meclis Başkanı Şenol Usaç ve TSO Genel Sekreteri Taner Arslan ile birlikte oda üyesi firmalari ziyaret ederek, sorunlarını dinledi. İlçedeki öncelikli sıkıntıları tesbit ettiklerini belirten Kılıç, Zonguldak Valisi başta olmak üzere, bölge milletvekilleri ve siyasilerin birlikte sorunları çözümü noktasında çareler aranmasına dikkati çekti. Konuya ilişkin Alaplı TSO'dan yapılan yazılı açıklama aynen şu şekilde:

 

TEKKE KÖPRÜSÜ İLE ÇAYKÖYÜ ARASINDAKİ

1 KM LİK YOL ACİLEN ÇÖZÜME KAVUŞTURULMALI

Alaplı'nın bir anlamda Sanayi Bölgesi olan Fındık fabrikaları, Boru Profil Fabrikaları, tekstil fabrikaları, makine imalat sanayinin ağırlıklı olarak yer aldığı Çayboyu mevkisindeki firma yetkilileri ile görüşen TSO heyeti öncelikli olarak bu bölgedeki yol sorunun çözümünü isteyen sanayicilere konunun takipçisi olacaklarını sözünü verdi. Bilindiği üzere Alaplı Çayboyu mevkisinin ilçe merkezinden Tekke köprüsüne kadar olan kısmı asfaltlanmış fakat Tekke köprüsü ve Mollabey arasındaki 4 km'lik kısım ise mülkiyet problemleri yüzünden mevcut hali ile bırakılmıştı. Sanayicilerin talebi ise madem yolun tamamı kısa vadede yapılamıyor, en azından tekke köprüsü ile çayköyü arasındaki 1 km kısmın yapılması bizler için hem istihdam artışı sağlar hem de yeni yeni yatırımların bu bölgeye gelmesi için fırsat olur dediler. TSO başkanı Kılıç, Meclis Başkanı Usaç ve TSO Yetkilileri de bu kararın yerinde Bir karar olduğunu Alaplı nın önünün açılması için bu yolun tamamlanması için girişimlerde bulunacaklarını belirttiler.

 

ALAPLI ÇAY BOYU SANAYİ BÖLGESİ İLAN EDİLMELİDİR.

Alaplı Çayboyunda faaliyet gösteren Firma yetkilileri bir konuya daha dikkat çektiler. Artık bu bölgede tarım yapılmıyor. Tarım yapılmayan bu alanın Sanayi Bölgesi olarak ilan edilmesi hem arazi sahipleri için bu alanın değerlenmesi demek, hemde bu bölgede yatırım yapacak ve istihdam sağlayacak olanlar için fırsat olacaktır dediler. Mollabey tarafına gölet projesinin onaylandığını böylelikle içme suyu olarak kullanılan Alaplı Çayının suyunun ziyan olmayacağını hem de bölgede taşkın ve heyelan riskinin sıfıra ineceğini belirttiler. Alaplı Organize Sanayi Bölgesinin şu etapta uzun soluklu bir yatırım olduğunu ve arazi yapısındaki engebeler dolayısıyla buraya tek başına yatırım yapacak firmalar için çokta cazip olmadığını belirttiler. Liman projesi hayata geçmediği müddetçe Alaplı Organize Sanayi Bölgesinin faaliyete geçmesinin zor olduğunu Liman Projesinin Alaplı'nın olmazsa olmazlarından olduğunu belirttiler. TSO heyeti bu fikride olumlu baktıklarını, bölgeye gelen yatırımcıların arazi ve yatırım alanı sorduklarında alternatif yatırım alanlarımız olmadığı için yatırımcıların geri döndüğünü, çayboyunun sanayi bölgesi ilan edildiği takdirde irili ufaklı sanayi yatırımlarının bu bölgeye gelerek istihdam sağlayacağını belirttiler. Bu konuda Sayın Valimiz, Kaymakamımız ve Siyasi Partilerimiz ile birlikte konunun takipçisi olacağız dediler.

 

ALAPLI YENİ KÖPRÜDEN İLÇEYE GİRİŞLER SAĞLANMALIDIR.

Heyetimize en çok Alaplı ilçe girişini açın yolunda talepler geldi. Ticaret erbapları

Alaplı'ya girişin kapatılmasının ilçedeki ticari hayata en az % 40 oranında darbe vurmuştur bu konuda acele edilmezse Alaplı'ya dışarıdan hiç kimse gelmeyecektir dediler. Defalarca karayolu yetkilileri ve siyasilerin bu yolun açılması için Alaplı ya heyetler getirdiklerini fakat buna rağmen Alaplı ilçe girişinin açılamamasının endişe verici hal aldığını söylediler.

 

ALAPLI BELEDİYE DÜKKANLARININ YERİ YANLIŞTIR.

 

Tso Heyetinin ziyaretlerinde en çok dikkat çekilen hususlardan biri olan Alaplı Belediye dükkanlarının mevcut yerinden kaldırılarak 20 metre daha yola yakın yapılmak istenmesinin Alaplı için ileriki zamanlarda altından kalkılamayacak büyük bir sorun olacağını belirtilen Tüccar ve Sanayiciler biran önce Belediyenin bu kararından vazgeçerek doğruyu bulmasını için TSO'nun bu konuda Önderlik yapmasını beklediklerini belirttiler. Alaplı TSO Başkanı Rafet Kılıç defalarca belediye başkanımızı bu konuda hem yazılı hem de sözlü olarak uyardık. Siyasi Partilerimizin Sivil Toplum Örgütlerimizin tepkisine rağmen Belediye Başkanımız bu konuda ısrar etti ve herkesin karşı çıkmasına rağmen bu dükkanların temelini attı. Bu dükkanların burada yeniden inşa edilmesinin Alaplı için sıkıntı olacağını bu dükkanların buradan kaldırılarak dere boyunun gezinti alanı olarak bırakılmasını faaliyette olan mevcut dükkan sahiplerini de mağdur edilmeden Eski pazaryeri alanının kenarına inşa edilebileceğini belirtti. Hatta bu konuda bizde Belediye ye Proje sunduk dedi.

 

ŞEHİR İÇİ TRAFİĞİN DÜZENE SOKULMASI

 

 Herkesin bildiği üzere Alaplı Şehir içi trafiği özellikle akşamüstleri tam alışveriş saatlerinde maalesef keşmekeş bir hale geliyor bugüne kadar farklı uygulamalar ile şehir içi trafiğinin rahatlatılması yönünde adımlar atılmasına rağmen uygulamada bir türlü kararlılık devam ettirilmemiştir. Önümüzdeki hafta Sayın Kaymakamımız önderliğinde İlçe Trafik komisyonu toplantısı geniş katılımlı olarak yapılacaktır. Bu toplantıda alınacak radikal kararlarla Alaplı çarşı içi trafiğinin rahatlamasını beklemekteyiz. Alaplı TSO heyetinin ziyaretlerinin önümüzdeki hafta tekrar devam edeceğini belirten Alaplı TSO Başkanı Rafet Kılıç İlçenin çözüm bekleyen sorunlarının çözülmesinde İlçemizin kanaat önderi konumunda bulunan Belediye, Siyasi Parti Yöneticileri, Sivil Toplum örgütü Yöneticilerinin alınacak her türlü kararda konsorsiyum sağlanmasının şart olduğunu herkesin eline taşın altına koymasını gerekliğinin altını özellikle çizdiğini belirtti. Bu konuda Alaplı Kaymakamımız Sayın Yıldıray Malğaçın kararlılığını gördüklerini belirten Kılıç, Sayın Kaymakamımız söylediğimiz her şeyi dikkate alıyor. Kendilerine teşekkür ediyorum. Sayın Kaymakamımız Alaplı için bir şanstır. Kaymakamımız yaptığı her toplantıyı geniş katılımlı olarak yaparak konunun muhataplarını dinliyor. Diğer kurumların yetkililerinden de aynı duyarlılığı bekliyoruz. Alaplı hepimizin ve hepimizin geleceğidir. Alaplı ile ilgili alınacak kararlarda  konsorsiyum sağlanmadan alınacak kararları ve yapılacak uygulamalarda bundan böyle 800 üyesi bulunan camiamız  adına asla kabul etmeyeceğiz dedi.