Cumhuriyet Halk Partisi'nin Alaplı İlçe Kongresi Alaplı'da yoğun katılım ile gerçekleştirildi. Tek liste ile gidilen kongrede CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal'ın büyük oğlu Kemal Haberal, Ereğli ve Alaplı Belediye Başkanları, belde belediye başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri, meslek odası yöneticileri, partililer ve çok sayıda davetli katıldı. Son dönemlerde başarılı çalışmalara imza atan ve bölge halkının beğenisini kazanan CHP Alaplı İlçe Başkanı Nuri Tekin'in tek liste ile gidilen kongrede coşku üst seviyede idi.

HABERAL'A BÜYÜK İLGİ

Mehmet Haberal'ın büyük oğlu Kemal Haberal salona girişte vatandaşların ve partililerin yoğun ilgisini gördü. CHP Zonguldak Milletvekili adayı Ünal Demirtaş ile de bir süre görüşen Haberal gösterilen ilgiye teşekkür etti. Salonda Atatürk, Kemal Kılıçdaroğlu posterinin ardından Mehmet Haberal'ın da posteri alkışlarla asıldı.

KÖKTÜRK KONUŞTU...

CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk'ün yaklaşık 40 dakika süren konuşmasında AKP iktidarına tepki gösterdi, uygulamalarını eleştirdi.

Konukların tek tek tanıtılmasının ardından faaliyet raporu okundu.0

CHP Alaplı İlçe Başkanı Nuri Tekin de, CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın aralarında olmaması dolayısıyla kongreyi buruk bir şekilde gerçekleştirdiklerini söyledi. Haberal'ın tutuklu olmasını içlerine sindiremediklerini belirten Tekin, "Öncelikle bundan 15 gün önce Çaycuma'da yaşanan afette hayatını kaybeden 15 vatandaşımıza Allah'tan rahmet yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Gönül isterdi ki bugün 12 Haziran seçimlerinde halkın özgür iradesiyle seçilen 2 milletvekilimiz de aramızda olsaydı. 9'uncu olağan kongremizi ne yazık ki içimiz buruk olarak gerçekleştiriyoruz. Milletvekillerimizden biri burada ama diğeri nerede? Silivri'de. Neden Silivri'de? İnsanlara hizmet etmiş, sağlık vermiş, hayat vermiş, iş ve aş vermiş, ülke gönüllüsü milletvekilimiz Prof. Dr. Mehmet Haberal hala Silivri'de tutuklu olmasını içimize sindiremiyoruz. Oysaki memleketine kurşun sıkanlar AK Parti döneminde milletvekili seçilerek ceza evinden çıkartılmışlardır. Ama sadece memleketimizde değil dünyada bile hizmetleri konuşulan çok değerli hocamız ne yazık ki annesiyle bile son bir kez vedalaşamadı. Kendisine buradan her zaman yanında olduğumuzu haykırıyor ve baş sağlığı diliyorum. İki yıl önce geldiğimiz bu görevde bugüne kadar ekip arkadaşlarımızla yaptığımız çalışmalarda siz değerli partililerimizin desteği ile başarılı olmaya çalıştık. Bu süreçte bir referandum ve bir genel seçim geçirdik. Siz değerli partililerle birlikte gece gündüz çalıştık diye konuştu. Alaplı'nın içinde bulunduğu durumu ile ilgili görüşlerini dile getiren Tekin şunları söyledi: Alaplı göç veren bir ilçe haline geldi. Gençlerimiz işsizlikten dolayı başka şehirlere gitmek zorunda kaldı. Alaplı son 3 yıl içinde inanılmaz bir şekilde geriledi. Vatandaş yürüyecek yol bulamazken esnaf siftahsız kepenk kapatmaya başladı. Bir bakıma cezalandırıldı. Kozlu'da, Zonguldak'ta, Ereğli'de, Akçakoca'da insanlar eşleri ve çocuklarıyla gezebilecek bir sahil şeridine ve oturup rahat rahat bir bardak çay içebilecekleri mekanlara sahipler. Ama Alaplı'da böyle değil, dolgu alanına gidiyorsunuz pislikten oturacak bir yer bulamıyorsunuz. Alaplı resmen sahipsiz bir köy gibi ortada kaldı

CHP İKTİDAR OLMAK İSTİYOR

Gümeli Belde Belediye Başkanı Ahmet Saydam da, kongrenin ilçeye hayırlı olmasını diledi. Türkiye'nin CHP'ye ihtiyacı olduğunu belirten Saydam, "Öncelikle Çaycuma da yaşanan köprü faciasında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza yine geçtiğimiz günlerde hayatının kaybeden CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın annesi Medine Haberal'ı rahmetle anıyorum. Yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Zonguldak ve Türkiye'nin her yerinde CHP kongreleri yapılıyor. Zonguldak'ta yapılan kongreler ılımlı ve birlik ve beraberlik içerisinde geçmesi hepimizin geleceğe daha umutla bakmasını sağlıyor. Kongrelerdeki bu birliktelik gösteriyor ki artık CHP iktidar olmak istiyor ve adım adım iktidara gidiyoruz. CHP son yıllarda yenilenme ve tüm seçmenleri kucaklayan bir parti oldu. Genel merkezimizden örgütlere kadar bir tutunma ve duruş sergileniyor. Bunun en güzel örneğini Zonguldak'ta gördük" dedi.

YENİ YÖNETİM BELİRLENDİ

Konuşmaların ardından tek liste ile gidilen 137 delegeden 80'nin oy kullandığı seçimlerde başkanlığa Nuri Tekin seçildi. Öte yandan gerçekleştirilen seçimlerde yeni yönetim şu isimlerden oluştu: Başkan Nuri Tekin, yönetim kurulu üyeleri, Serdar Akyol, Özgül Aksu, Ahmet Aydın, Ayşe Bekar, Ali Çalışkan, Yaşar Çevik, Aydın Eriş, Hasan Korkaman, Halil Öztürk, Hüseyin Tosun, İrfan Türkyılmaz ve Hüseyin Yaman.