** Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, TOKİ konutlarında belediye sınırlarına katılmak için referandum gerçekleştirileceğini belirtirken, "Kılçak, Aşağıdoğancılar ve Aşağıtekke köyleri, belediye sınırları içine dahil olmak istemiyorlar. Oysa bu köyler Alaplı ile iç içe, bu köylerin suyunu veriyor, çöpünü alıyor, otobüs gönderiyoruz fakat bu kadar hizmet verdiğimiz halde ne belediyeye dâhil olmak istiyorlar ne de mücavir alan içine girmek istiyorlar" sözleriyle sitem etti.

HABER CEM SÜRMENELİ: Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, Okçular Köyü sınırları içerisinde bulunan TOKİ Konutlarının mahalle statüsüne geçmesi için mini referandum yapılacağını söyledi. TOKİ Konutları sakinlerinin isteği doğrultusunda referandum yapılacağını ifade eden Çimenoğlu, Alaplı ile iç içe olan Kılçak Köyü, Aşağıdoğancılar ve Aşağıtekke (İncivez) köyleri, belediye sınırlarına dâhil olmak istemediklerinin altını çizdi.

REFERANDUM ÇALIŞMASI
Çimenoğlu, "Okçular Köyü sınırları içinde olan TOKİ Konutları için referanduma yapılacak. Okçular Köyü muhtarı ve köylü Belediye sınırları içine girmek istemediklerinden dolayı sadece TOKİ bölgesinde referandum çalışması yapılacak. Kılçak Köyü, Aşağıdoğancılar ve Aşağıtekke(İncivez) köyleri, Belediye sınırları içine dahil olmak istemiyorlar. Oysa bu köyler Alaplı ile iç içe Alaplı Belediyesi olarak bu köylerin suyunu veriyoruz.
Çöpünü alıyoruz. Buralara otobüs gönderiyoruz, fakat bu kadar hizmet verdiğimiz halde ne belediyeye dâhil olmak istiyorlar nede mücavir alan içine girmek istiyorlar. Alaplı'nın en büyük sorunu Alaplı, kent mi köy mü bunu çözmek lazım" dedi.

FABRİKALARIN FAYDASI YOK
Alaplı'nın içindeki köyleri belediye mücavir alanı içine alamadıklarını belirten Çimeneoğlu, bu yüzden fabrikaların belediyeye hiçbir katkısı olmadığını ifade etti. Çimenoğlu, "O kadar geniş bir bölgeye yayıldığı halde Göktepe Köyü Kdz Ereğli Belediye'sine dahil olmak için, referandum yapıyor. Bizler Alaplı'nın içinde ki köyü mücavir alan içine alamıyoruz. Alaplı'da fabrikalar var. Bu fabrikaların belediyeye hiçbir katkısı olmuyor. Çünkü o fabrikalar köy sınırları içersindeler. Bu fabrikaların birçoğunun da bulunduğu köye bir faydası bulunmuyor.  Alaplı'ya yakın köylerin en azından mücavir alan kapsamına girmeleri gerekir. Mücavir alan içinde olan köylerin hiçbir zararı olmayacak. Fakat bu uygulamayla Alaplı Belediyesi belli bir gelir artışına sahip olacaktır. Fabrikalardan alınacak elektrik tüketim vergisi, çevre temizlik vergisi emlak vergisi, inşaat ruhsat ücretleri gibi gelirler Belediye kasasına gireceği gibi bu gelirler vatandaşlarımıza hizmet olarak geri dönecektir. O yüzden, çevre köylerimiz mücavir alan içine girdiklerinde mevcut fabrikaların köylüye katkısı olmasa da kanunen Belediye'ye katkısı olmak zorunda, buda kentimize ve mücavir alan içindeki köylerimize maddi ve manevi katkı sağlayacaktır. Alaplı'ya yakın köy muhtarının ve köylülerimizin bu konuya dikkat etmeleri gerekir. Alaplı Belediye'sinin sınırları ne kadar genişlerse Devletten o kadar fazla destek alırız. Ayrıca İlçemizde Kurulu iş yerlerinde de maddi kaynak sağlamış oluruz"