Özel Umut Yıldızı Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Müdürü Nilay Yıldız Pertev, Alaplı’da engelli vatandaşların sayısı diğer İlçelere göre çok fazla olduğunu söyledi.

Özel Umut Yıldızı Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Nilay Yıldız Pertev, gazetecilere yaptığı açıklamada, 11 uzman eğitimciyle 0 ile 36 yaş arası 180 fiziksel ve işitsel engelli öğrenciye eğitim verdiklerini söyledi.
 İlçede engelli vatandaşların diğer bölgelere göre fazla olduğunu anlatan Pertev, şöyle dedi; “2006 yılında kurulan Özel Umut Yıldızı Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi şu anda 180 fiziksel ve işitsel engelli öğrenciye hizmet veriyor. Okulumuzda 6 zihinsel engeli sınıf öğretmeni, 3 fizyoterapist, 1 psikolog ve 1 okul öncesi eğitim öğretmeni görev yapmaktadır.
Okulumuzda zihinsel engelliler destek eğitim programı, Bedensel engelli destek programı, işitme engeliler destek programı, Özel öğrenme güçlüğü destek eğitim programı, yaygın gelişimsel bozukluk destek eğitim programı uygulanmaktadır. Genelde öğrencilerimiz köylerden geliyor. Alaplı’da diğer İlçelere göre engelli sayısı çok fazla bunun nedenlerinin başında da akraba evliliği ve engelli birini diğer bir engelliyle evlenmesidir. Bu konuda İlçe genelinde uzman ekipler tarafından eğitici bilgiler verilmesi gerekmektedir.”