Alaplı Belediye Meclisi’nin üç gündem maddesinden oluşan Mayıs Ayı Olağan Toplantısı tamamlandı. Alaplı Belediyesi Hizmet Binasının en üst katındaki yeni Belediye Meclisi Toplantı Salonu’nda, Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu’nun başkanlığında yapılan Mayıs Olağan Meclis Toplantısı, saat:14.00’de “saygı duruşu” ile başladı.

 

ÇİMENOĞLU'NDAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Tüm Belediye Meclisi Üyelerinin katılımıyla yapılan toplantının açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu sözlerine, 1 Mayıs İşçi Bayramı’nda terör örgütü tarafından şehit edilen Mehmetçiklerimize “Allah’tan rahmet”, ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ve Ulusumuza “başsağlığı” dileyerek başladı. Güvenlik ve Emniyet Güçlerimize karşı yapılan saldırıları “nefretle” kınadığını ifade eden Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, “Hain terör örgütü amacına kesinlikle ulaşamayacaktır” dedi.

 

MECLİS ÜYELERİ TERÖRÜ KINADI

Belediye Meclisi Üyeleri de; konuşmalarına, 1 Mayıs’ta şehit olan askerlerimize rahmet, ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ve Ulusumuza başsağlığı dileyerek ve hain terör örgütünü “nefretle” kınayarak başladılar.

 

BEDAŞ'A SERT TEPKİ!..

Gündemin ikinci maddesinde yer alan, “2009 Mali Yılı Kesin Hesabının Görüşülmesi”nde parti grubu adına söz alan Belediye Meclisi Üyesi Hasan Demir, BEDAŞ’ın Alaplı Belediyesi Hizmet Binası ve Belediye bağlı birimlerin elektriğini kesmesinin kendilerini ve Alaplı’yı üzdüğünü belirterek, “BEDAŞ’ın bu yaklaşımı doğru bir karar değildir. Bu tür uygulamalar, Alaplı’nın şahsiyeti ile oynamaktan başka bir şey değildir. Alaplı Belediyesi ödemelerini yaptığı halde, birkaç günlük gecikme gerekçe gösterilerek, Belediye’nin elektriklerinin kesilmesi çok daha vahimdir. Alaplı Belediyesi bu uygulamayı hak etmemiştir. Bu yaklaşım, ben ve arkadaşlarım için üzüntü ile karşılanmıştır” dedi.

 

BEDAŞ'A SERT TEPKİLER

Belediye Meclisi Üyesi  İbrahim Şengün de, BEDAŞ’a son bir yıl içerisinde Alaplı Belediyesi’nin 508 bin Lira ödeme yapmasına rağmen, 38 bin liralık bir borcun gecikmesinden dolayı Belediye’nin elektriklerinin kesilmesinin “vahim” bir uygulama olduğuna işaret ederek, “BEDAŞ’ı bu yakışıksız yaklaşımından dolayı şahsım ve arkadaşlarım adına kınıyorum” dedi.

 

MECLİS ÜYELERİNE HASSASİYET TEŞEKKÜRÜ

Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu da konuşmasında, Belediye Meclisi Üyelerine gösterdikleri hassasiyetten dolayı teşekkür ederek, “Haksız bir uygulama ile karşı karşıya kaldık. Bu konudaki girişimlerimiz ve BEDAŞ yetkilileriyle görüşmelerimiz sürüyor” dedi.

 

ÇİMENOĞLU'NA MECLİS YETKİSİ

Konuşmaların ardından yapılan oylamada, Alaplı Belediyesi’nin “2009 Mali Yılı Kesin Hesabı” oybirliğiyle kabul edildi. Gündemin üçüncü maddesinde yer alan, “Leasing Yoluyla Alınan İş Makinelerinin Belediye’ye Devri İçin Belediye Başkanına Yetki Verilmesi” de oybirliğiyle kabul edildi. Madde üzerine konuşan Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, “Bu iki makineyi Belediyemize kazandıran geçmiş yönetime de çok teşekkür ederim” dedi.

 

YENİ MECLİS SALONU BEĞENİLDİ

Bu arada, ilk kez Belediye Meclisi Toplantısının yapıldığı Belediye Meclisi’nin yeni Toplantı Salonu da Belediye Meclisi Üyelerince çok beğenildi. Belediye Meclisi Üyeleri, Salonu’nun Alaplı’ya ve Alaplı Belediyesi’ne yakıştığını belirterek, Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu’na teşekkür ettiler. Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu da, Salon’un bazı eksiklerinin olduğunu ve bu eksiklerin de önümüzdeki günlerde giderileceğini bildirdi.

Belediye Meclisi Üyeleri, Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısının 1 Haziran 2010 Salı günü yapılmasını ve saat:14.00’de başlamasını kararlaştırdı.