Alaplı'ya 4 km. olmalarına rağmen 14 km uzaklıktaki Kdz Ereğli'ye bağlı olan Kavakderesi Mahallesi sakinleri seslerini duyurabilmek için Balıkçı barınağına  "Alaplı'ya dâhil olmak istiyoruz" yazılı dev afiş astılar.

Alaplı'ya 4 km uzaklıkta olmasına rağmen 14 km uzaklıktaki Kdz Ereğli'ye bağlı olan Kavakdere Mahallesi sakinleri, Alaplı sınırlarına dahil olabilmek için harekete geçti.
Kdz Ereğli'ye bağlı olan Kavakderesi Mahallesi sakinleri Alaplı sınırlarına dahil olmak balıkçı barınağında düzenlenen Denizcilik ve Kabotaj Bayramı etkinliklerinde "ALAPLI DAHİL OLMAK İSİTYORUZ" yazılı dev afiş astılar.
Okuçular Köyü’ne bağlı iken yapılan referandum ile Alaplı Belediyesi sınırlarına dahil olan TOKİ konutlarından sonra, Kavakderesi'nin de Alaplı Belediye sınırlarına dahil olmasını istediklerini belirten mahallesi sakinleri  "Alaplı'ya 4 kilometre mesafede olmamıza rağmen, Ereğli’ye bağlıyız. Köyümüzün elektriği, telefonu, suyu Alaplı’ya bağlı. Ekonomik ve siyasi yönden de Alaplı'ya bağlıyız.
Tüm hizmetlerimizi de ilçeden sağlıyoruz.
Mahalle sakinleri olarak dev bir afiş hazırlayarak Balıkçı barınağına astık. Umarız yetkiler sesimizi duyar ve mahallemizi Alaplı sınırları içine dahil ederler" dediler.