CHP Milletvekili Koçal ve İl Yönetimine sert tepki göstererek siyaseti bıraktığını açıklayan CHP'nin 9 yıllık İlçe Başkanı Mehmet Altay, "Seçimleri kendi elimizle verdik. Bizi bize bırakmadılar. İl yönetimi bizi hep yalnız bıraktı. Alaplı'ya bu kadar zulüm yapılmasını insanların vicdanına bırakıyorum" dedi.

CHP Alaplı İlçe Örgütü 8. Olağan Kongresini gerçekleştirdi. Tek liste ile gidilen 68 delegenin oy kullandığı seçimlerde 67 delegenin oyunu alan Nuri Tekin başkanlığa seçildi. Seçimlerde bir oy da mühürsüz olduğu gerekçesiyle geçersiz sayıldı. Alaplı Belediyesi Kültür Salonunda gerçekleştirilen kongrenin divan başkanlığını Ereğli Kent Konseyi Başkanı Muhabbet Tezel yaptı. Kongreye CHP Zonguldak Milletvekilleri Ali Koçal, Ali İhsan Köktürk, CHP İl Başkanı Osman Yayla, Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, siyasi parti ilçe başkanları, oda ve dernek baş-kanları İl Genel ve Belediye meclis üyeleri, delegeler, partililer ve misafirler katıldı.

YÖNETİM BİZİ YALNIZ BIRAKTI
Kongrenin açılış konuşmasını yapan CHP Alaplı ilçe Başkanı Mehmet Altay, il yönetimi ve bazı milletvekillerin örgütün görüşlerini hiçe saydığını savunarak, bu kongrede aday olmayarak siyasete nokta koyduğunu söyledi. Altay, milletvekili Ali Koçal'a yüklendiği konuş masında örgütlerinin kendi kararını kendilerinin vermesi gerektiğini kaydederek, şu görüşlere yer verdi: "Geçen 29 Mart seçimlerinde almamız gereken seçimleri aday konusunda yaşanan sorunlar nedeniyle kendi elimizle verdik. Bu nedenle siyaseti bırakma kararı aldım. Bizi bize bırakmadılar. İl yönetimi bizi hep yalnız bıraktı. Bundan sonra görevi partimize çok şeyler vermiş olan Nuri Tekin'e bırakıyorum. CHP'deki 35 yıllık siyasi hayatımın en onurlu günlerini yaşadığım ve 9 yıl boyunca yaptığım İlçe Başkanlığından partimizin yeni bir yönetimle daha ileriye gitmesi için değişim zamanın geldiğini düşünerek kongrede aday olmayacağımı açıklamıştım.

ZONGULDAK'IN BİR İLÇESİ
OLARAK GÖRMEDİ
Ama üzülerek şunu söylemek istiyorum. Partimizin İl Teşkilatı ve Zonguldak Milletvekilimiz Ali Koçal özellikle Alaplı ilçesini Zonguldak'ın bir İlçesi olarak görmemektedir. Bunu küçük bir örnekle açıklayayım. Alaplı'da Gençlik Kollarımızın düzenlemiş olduğu yemeğe sadece Milletvekilimiz Ali İhsan Köktürk katılmış. Milletvekilimiz Ali Koçal ve İl Başkanımız Osman Yayla ve İl Örgütümüz Alaplı'yı Zonguldak'ın ilçesi saymadıklarından aynı gün Zonguldak'ın İlçesi olduğunu benim ve eminim ki sizlerinde bilmediği Bartın'ın Amasra İlçesindeki yemeğine katılmışlardır. 22 Temmuz 2007 seçimlerinden bu yana Alaplı'yı unutmuş olan İl Teşkilatımıza çok teşekkür etmekteyim. Bizi unuttukları için, sadece unutmakla kalmayıp, Zonguldak İl genelinde örgüt olarak en sağlam ve en dik olan Alaplı örgütünü birbirine düşürmeye çalışmışlarsa da başarılı olamamışlardır.

EZİYET ÇEKTİRDİNİZ
Çünkü biz ilçe örgütü arkadaşlarımızla omuz omuz omuzayız. Yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen ayakta kalmayı başarmışızdır. Bundan sonrada aynı anlayışın partimize egemen olacağından kendim kadar emin olduğum Nuri Tekin arkadaşımız da aynı karakteri gösterecektir. Bundan hiç şüpheniz olmasın. Seçimlerde bize çektirmiş olduğunuz eziyeti tüm Alaplı halkımız çok iyi bilmektedir. Ama unutmayın burası Alaplı, daha öncede söylediğim gibi burada örgüt tek başına ve birdir. Sapa sağlam ayaktayız. Bundan sonrada ayakta kalmaya devam edecektir.

KÜÇÜK OYLA KAYBEDİLDİ
2009 yerel seçimlerinde Gümeli'de Ahmet Saydam arkadaşımızı Yönetim Kurulumuz ve ben dahil 11 kişinin aday göstermesine rağmen İl Yönetiminin aday göstermemesini anlamış değilim. Ama İl Yönetimi tarafından 94-99 ve 2004 seçimlerinde başka partileri desteklemiş olan şahsı tepeden inme yöntemlerle aday gösterilmesi sonucunda partimize bu kadar hizmeti dokunmuş olan şuan ki Gümeli Belediye Başkanının aday gösterilmemesi Gümeli'de hem belediyeyi kaybettirmiştir. Hem de İl Genel Meclisinde oylarımız yarı yarıya düşmüştür. Bunlardan da önemlisi Alaplı Belediyesi bu yapılan yanlışlıklardan dolayı çok küçük oylarla kaybedilmiştir. Bunun sancısını tüm Alaplı Örgütü hissetmektedir. 2007 yılının 22 Temmuz seçimlerinden sonra Alaplı'ya bu kadar zulüm yapılmasını insanların vicdanına bırakıyorum.
Bu duygu ve düşüncelerle 9 yıl şerefini taşıdığım İlçe Başkanlığına veda ediyorum.

HELAL OLSUN
Başkanlığım dönemimde ilçemizdeki siyasi partilerle, Kurumlarla, Sivil Toplum Örgütleri ile uzlaşmacı ve yapıcı bir tutumla çalıştım. Atatürk İlke ve Devrimleri ile Ülkemin çıkarlarını her zaman korumaya çalıştım. Ben kırgınlıklardan ve dargınlıklardan yana değilim. Benden bu yana hakları olan varsa görev sürem boyunca helal olsun. Sizinde bana haklarınızı helal edeceğinizi biliyorum. Hoşçakalın" dedi.

İŞTE YÖNETİM
Altay'ın konuşması sık sık alkışlarla kesildi. Kongrede okunan faaliyet raporu ile kesin hesap raporu kabul edildi. Divan Başkanlığına seçimler için tek liste sunuldu. Toplam 98 delegeden 68 delegenin katıldığı ve oy kullandığı kongrede 1 oy mühürsüz olması gerekçesiyle iptal edildi. 67 delegenin oyunu alan Nuri Tekin İlçe Başkanlığını kazandı. Yeni İlçe Başkanı Tekin delegeye hitaben yaptığı teşekkür konuşmasında,  herkesi kucaklayacaklarını belirterek, birlik ve beraberlik içersinde bir çalışma yapacaklarını söyledi. Yapılan seçimler sonrada yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:  Serdar Akyol, Ali Çalışkan, Yaşar Çevik, Erkan Demircan, Semih Dizdar, Kemal Eren, Hayrettin Mert, Yaşar Sümer, Hüseyin Tosun, Muharrem Uysal.