Ereğli-Alaplı arasındaki kantar nedeniyle Alaplı'nın Zonguldak'tan koptuğuna dikkati çeken Alaplı Belediye Başkanı Çimenoğlu, "Kozlu'dan çıkan asfalt Devrek, Ereğli, Çaycuma için sorun olmuyor ama Alaplı kantar nedeniyle mağdur oluyor" dedi.

Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu son dönemlerde sıkça gündemde yeralan Kdz.Ereğli-Alaplı arasındaki kantar ile ilgili düşüncelerini açıkladı. Kantar nedeniyle Alaplı'nın Zonguldak'tan koptuğuna dikkati çeken Belediye Başkanı Çimenoğlu, bu kantar yüzünden asfalt bile dökemediklerini vurguladı.
Çimenoğlu, "Kantar Alaplı için büyük bir sorun, Kozlu'dan çıkan asfalt Devrek, Ereğli, Çaycuma için sorun olmuyor ama kantar bizim bu bölgede olduğu için sorun oluyor. Kantar yüzünden Alaplı, Zonguldak'tan kopmuş durumdadır. Nakliyelerde bile problem yaşıyoruz kantar gerekçesi ile ve nakliye fiyatları yüksek oluyor. Kantar konusunda çok mağduruz" sözleri ile değerlendirdi.
Önümüzdeki günlerde asfalt çalışmalarına tekrar başlayacaklarını belirten Çimenoğlu, "Şuana asfaltı döken firma Devrek-Ankara yolunda çalışma yapıyor. Orası bitmek üzere ardından tüm ekip buraya gelerek asfalt döküm işine kaldığımız yerden hiç durmadan havalar da müsaade ettiği takdirde devam edeceğiz" dedi.