AKP Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yayımladığı mesajda, 'kadınların toplumsal hayatta hak ettikleri konuma gelme ve eşitlik mücadeleleri' olarak yorumladı. 

GELENEKSEL ZİHNİYET DEĞİŞMELİ

''Toplumların temeli aileye, ailelerin temeli ise kadınların varlığına bağlıdır. Dünyada ve ülkemizde kadın hakları konusunda önemli gelişmeler kaydedilmiş olması ve her geçen gün kadınlarımızın yapmış oldukları girişimlerle toplumdaki rollerinin ön plana çıkması hepimizi memnun etmektedir. Bugün Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, kadınlarımızın arzu ettiğimiz konuma ulaşması için önemli çalışmalara imza atılmaktadır. Medeni Kanunda yapılan düzenlemeler, 2009 yılında kurulan Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu, 12 Eylül Referandumuyla kadına pozitif ayrımcılığın anayasal güvence altına alınması Türkiye'nin bu yöndeki kararlılığının önemli göstergeleri olmuştur. Artık kadınlarımız her zamankinden daha güçlü ve ülkemizin yönetimi ve geleceğinde daha fazla söz sahibidir. Tüm bu olumlu gelişmelere rağmen, dünyanın en gelişmiş ülkelerinde olduğu gibi kadınların maruz kaldığı şiddet halen önemli bir sorun olarak karşımızda durmaktadır. Bu durumu kabullenmek mümkün değildir. Başbakanımızın dediği gibi "kadına yönelik şiddet vicdansızlıktır, insafsızlıktır, alçaklıktır."
Bunun önüne sadece yasal düzenlemelerle geçilemeyeceği açıktır. Kadına yönelik şiddetin engellenmesi konusunda toplumumuzun her kesimine görev düşmekte, kadını ikinci sınıf gören geleneksel zihniyetin değişmesi gerekmektedir. Kadınların, her nasıl olursa olsun şiddete maruz kalmadıkları, ekonomik, toplumsal ve siyasal alanda etkinliklerini daha da artırdıkları, toplumda daha görünür ve güçlü oldukları bir Türkiye dileği ile tüm kadınlarımızın Dünya Kadınlar gününü kutluyorum.'