MHP Devrek İlçe Başkanı Adem Külcü,  12 Eylül’e kadar ülkenin geleceğini tehdit ve ipotek altına sokan bu pakete halkın hayır oyu vermesi için çalışma yapacaklarını söyledi.

Başkan Külcü, yazılı açıklamasında şu çağrıyı yaptı:

 

GÖLGE DÜŞÜREN PAKET

 

“AKP tarafından ‘Milli Birlik Projesi’ olarak adlandırılan bu anayasa değişiklik paketi milli birlik, beraberlik ve kardeşliğimize gölge düşüren bir pakettir. Aylardır içinde ne olduğunu bir türlü anlamlandıramadığımız ithal menşeli açılım projelerinin toplumda yarattığı kaos ve kargaşa ortadadır. Son günlerde, Dörtyol ve İnegöl’de yaşanan olayları korku ve endişe içinde izliyoruz.

Toplumda kaos, korku ve endişe yaratan bu tür olaylara karşı iktidar partisi maalesef talihsiz açıklamaları sürdürüyor.

Sayın Başbakan, çıkan olaylar karşısında tarihi süreç içerisinde ve bugün siyasal arenada birbirine zıt olan ideolojileri aynı çatı altında toplamayı başardı. Olayların sebebi olarak muhalefeti suçluyor. İktidar partisinin yetkili organları yaşanan bu olayları referandum surecine bağlıyor, adeta olayların suçlusu olarak bizleri görüyor.

Bu durum kurulduğu ilk günden beri Türk kimliği altında farklı etnik kökenleri kardeş bir şekilde yaşaması için çaba sarf eden ve etnik bölücülüğü tetikleyenlere karşı her platformda mücadele eden Milliyetçi Hareket Partisi’ne yönelik etik olmayan bir saldırıdır.

 

KİRLİ OLAYLARIN

 

“Toplumsal mutabakat sağlanmadan hazırlanan ve ağırlıklı olarak kendi geleceğini garanti altına almak adına hukuk devleti ilkesini yok etmeye yönelik bu paketin süslenmiş birkaç madde ile halk oylamasına bir bütün halinde gönderilmesi halkı aldatmaya çalışmaktan başka bir şey değildir. Yine anayasa değişiklik paketinin özünde üst yargıya yönelik bir operasyon hedefi olduğu kamuoyunca aylardır bilinirken, çıkan olayları referandum sürecine bağlamak saçmalıktan başka bir şey değildir.

Yargıyı kuşatma altına almaya çalışan AKP iktidarı döndürdüğü kirli olayların faturasını kendisine muhalif olan tüm kesimlere çıkarmaya çalışıyor. İnanıyorum ki, milli birlik ve kardeşlik projesi adi altında ithal menşeli olarak hazırlanan izin vermeyecektir. Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin de belirttiği gibi daha fazla demokrasi ve daha fazla özgürlük adı altında ortaya atılan bu paket daha fazla bölünme, kaos ve infial meydana getirecektir.

Daha düne kadar İçişleri Bakanı ile yakın bir temas halinde açılım projesine katkı vermekten kaçınmayan BDP’nin referanduma destek vermesi de düşündürücüdür. AKP’nin farklı amaçlara peşinde olduğunun açık göstergesidir. 12 Eylül darbesinin ürünü olan bugünkü AKP iktidarının sahte gözyaşları ile duygu sömürüsü içinde 12 Eylül ile hesaplaşmaya kalkması da ortaya koydukları aldatmacanın bir parçasıdır.

12 Eylül’ün mağdur taraflarının bu gözyaşlarına şiddetle karşı çıkan açıklamalar yapmaları bunun açık bir göstergesidir. Ana amacı Türkiye’yi bölmek, parçalamak olan ne olduğu bilinmeyen açılım ve demokratik anayasa çalışmalarına halkımızın izin vermeyeceği en büyük inancımızdır. Tarih boyunca bu topraklar üzerinde farklı türden pek çok etnik kimlik bir arada kardeşçe yaşadı. Bu kardeşliği zedelemeye yönelik hareketler ise, her zaman halkımızdan cevabını aldı. 12 Eylül günü tüm halkımızı bu projeyi sandığa gömmeye davet ediyorum.”