Seçim sonuçlarını değerlendiren CHP Zonguldak İl Başkanı Tümer Peker, “AKP bu 4 yıl içinde öncelikle yoksulluğu yenmeli, emeklilerimize intibak yasasını çıkartıp, rahat ve huzurlu bir şekilde yaşamaları için emekli maaşlarında iyileştirme yapmalıdır. AKP kendi yandaşlarını değil, toplumun tüm kesimlerini kucaklamalıdır” sözleri ile konuştu.

Köksal Toptan’a çağrıda bulunan İl Başkanı Peker, “Jübile seçimi diyerek bu seçimlerde ajitasyon yaparak oy isteyen Köksal Toptan’a da sözümüz var, milletvekilliğine son noktayı koymak istiyorsan, Zonguldak’a bir çivi çak öyle bırak” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak İl Başkanı Tümer Peker, 12 Haziran seçimlerini değerlendirdi iktidar partisine çağrıda bulundu. AKP’nin yüzde 49.9 oy oranıyla birinci parti olduğunu, 2007’deki sandalye sayısını koruyamayarak 341’den 326’ya gerilediğini belirterek yazılı açıklamasına başlayan Peker, Cumhuriyet Halk Partisi’nin ise Türkiye genelinde oylarını 3.5 milyon arttırdığını, milletvekili sayısının da 112’den 135’e yükseltildiğini vurguladı. Zonguldak’ta canla başla çalıştıklarını belirten Peker, AKP’nin mağdur edebiyatı yapmak yerine yüzünü halka dönmesini istedi. Köksal Toptan’a da göndermede bulunan Peker’in açıklaması şu şekilde:

“SIKMADIK EL BIRAKMADIK”
12 Haziran 2011 Genel seçimleri öncesinde, Cumhuriyet Halk Parti’si olarak tüm teşkilatlarımızla ve milletvekili adaylarımızla birlikte canla başla çalıştık. Zonguldak’ın en ücra yerlerine kadar gittik, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun dediği gibi çalmadık kapı, sıkmadık el bırakmadık. Halkımıza, partimizin seçim beyannamesini anlattık. Emeklilerimizi yakından ilgilendiren İntibak Yasası, yoksulluğa çare olacak Aile Sigortası, kamu kurumlarında yarınlarından ümitsiz çalışan Taşeron işçilerinin devlet kurumlarında kadrolu yapılacağını defalarca anlattık. Buna rağmen, halkımız tercihini AKP yönünde kullanmıştır ve Cumhuriyet Halk Parti’sine de iktidarı denetleme görevi vermiştir.
Cumhuriyet Halk Partisi’ni başarısız gibi göstermek isteyenler olabilir. Herkesin düşüncelerine saygı duyarız. Ancak, şu bir gerçek ki, 2 dönemdir tek başına iktidarda bulunan AKP, iktidar avantajını ve devletin tüm olanaklarından yararlanmış olarak karşımızda duruyordu. Devletin Bürokratları, AKP’nin Belediye Başkanları, İl Genel Meclis’i Başkan ve üyeleri, Belediye Meclis üyeleri, bazı muhtarlar ve imamlar AKP’nin birer görevlisi gibi hareket ettiklerini bilmeyen yoktur sanırız. Bu tabloda; rakibimiz iktidar partisine karşı bizim aldığımız Türkiye genelindeki 11 milyon ve Zonguldak’ta aldığımız 146 bin oy asla küçümsenemez.
Devletin tüm olanaklarını kullanarak seçime giren AKP’yi kutlarken, 9 yıldan beri diline doladığı Filyos Projesini masal olmaktan çıkarıp, Filyos’a yatırım yapılmasını bekliyoruz. TTK’ya öncelikli olarak en az 5 bin işçi alınıp, üretim hedeflenen noktaya çıkarılmalıdır. İstihdama yönelik yatırımlar gerçekleştirilerek, üretim ağırlıklı projeler hayata geçirilmelidir. “Bu benim jübile seçimim” diyerek, bu seçimlerde ajitasyon yaparak oy isteyen Sayın Köksal Toptan’a da sözümüz var. Eğer 4 yıl sonra Milletvekili olmak istemiyorsan, milletvekilliğine son noktayı koymak istiyorsan, Zonguldak’a bir çivi çak öyle bırak.  Zonguldakspor’a kömürden pay alınacağı sözünü verdin ama bu sözünü yerine getirmedin, Zonguldakspor bugün Amatör kümede. Sizin döneminizde, KEDAŞ’a DMO’ya ve Erdemir’e sahip çıkmadınız. TTK’da 2002 yılında 15 bin 761 çalışan varken bugün işçi sayısı 10 bine geriledi. 4 bin 200 işçi alınmasına karşın kurumdan 9 bin 252 işçi Re’sen emekli edilmiştir. AKP’li eski Enerji Bakanı ne söz vermişti. Zonguldak’ta kömür üretim hedefi 11 milyon ton olacaktı.  Ne oldu? Bu rakam tuttu mu? Tutmadı. Neden TTK ile ilgili iyileştirici hiçbir önlem alınmadı. Çünkü TTK gözden çıkartıldı. ÇATES özelleştirilirse, TTK’da kendiliğinden kapanacaktı çünkü. Erdemir, Kardemir, Eren Enerji neden TTK’nın kömürünü kullanmıyor? AKP’li yöneticilere sormak gerekir diye düşünüyoruz. Ülkenin ulusal değerlerini sata sata bitiremeyen AKP, gözü TTK ve ÇATES’e dikti. Bu iki kurum da elden çıkarsa amaçlarına ulaşacaklar, toplumu sadaka toplumu haline getirecekler.  Zonguldak insanını bir poşet kumanya, bir çuval kömüre muhtaç edecekler. AKP artık mağdur edebiyatı yapmadan, yüzünü halka dönmelidir. AKP bu 4 yıl içinde öncelikle yoksulluğu yenmeli, emeklilerimize intibak yasasını çıkartıp, rahat ve huzurlu bir şekilde yaşamaları için emekli maaşlarında iyileştirme yapmalıdır. AKP bu 4 yıl içinde sadece kendi yandaşlarını değil, toplumun tüm kesimlerini kucaklamalıdır.