Kdz. Ereğli Emniyet Müdürü Niyazi Koçak kolluk kuvveti olarak ilçede asayişin sağlanması adına her türlü çalışmayı ortaya koyduklarını Ramazan ayının da beklendiği gibi daha huzurlu geçtiğini söyledi.

"PERSONELİMİZ YETERLİ"

Ereğli Emniyet Müdürlüğü olarak merkez nüfusu 110 bin olan Ereğli'de yaşanabilecek olası asayiş olaylarının önlenmesi ve çözüm bulunmasına dönük farklı çalışmalar yaptıklarını da ifade eden Koçak Bizim Ereğli açısından personelimiz yeterli, bu konuda herhangi bir eksikliğimiz yok. Herhangi bir talebimiz de yok. Ekiplerimiz belirlenen çalışmalar doğrultusunda eksiksiz görevlerini icra etmeye çalışıyor. Ereğli nüfus olarak Zonguldak'ın en kalabalık ilçesi konumunda bulunuyor. Bizde buradaki nüfusu baz alarak ekiplerimizin olası olayların yaşanabileceği bölgelerde bulunduruyoruz" dedi.

SUÇ ORANLARI DA DÜŞTÜ

Ramazan ayı sebebiyle ilçede suç oranın da gözle görünür düşüşünde yaşandığını belirten Koçak, Ramazan bilindiği gibi toplumda manevi değerlerin ön plana çıktığı bir ay, bu ayda alkole dayalı suçlarda yok denecek kadar azalma var. Halkımız bu konuda oldukça duyarlı. Zaten Ereğli'de alkole dayalı büyük sorunlar yok. Ereğli insanı sosyal içici, sorunlu değil. İçip de halkın huzurunu bozan bir bölge değil diye konuştu.Herhangi bir sıkıntının yaşanmaması halinde 2013 yılında üçüncü sınıf Emniyet Müdürlüğünden ikinci sınıf Emniyet Müdürlüğüne terfi edeceğini ve İl Emniyet Müdürü yardımcısı olacağını da dikkat çeken Koçak, Bu nedenle önümüzdeki yıl ilçeden ayrılma durumum var. Herhangi bir olumsuzluk olmazsa, Ereğli'den Zonguldak'a geçeceğiz. Biz bulunduğumuz bölgede en iyi hizmeti vermeye çalışırız. Çalışamaya da devam edeceğiz" dedi.

BAYRAM TEDBİRLERİ

Yaklaşan Ramazan bayramı sebebiyle bayram tedbirlerini ve bu noktadaki hazırlıklarını da yaptıklarını vurgulayan Koçak, "gerek trafik akışının sağlanması, gerekse devriye gezen ekiplerimizi yoğunlaştıracağız. Bayramda huzursuzluk olmaması adına üzerimize düşeni yapacağız" diye konuştu.