Eğitim-Sen Kdz.Ereğli Baştemsilcisi Kerim Özdemir, 2010-2011 eğitim ve öğretim yılının birinci yıl değerlendirmesini düzenlediği basın toplantısı ile gerçekleştirdi. Eğitimin her zaman ülkenin en ciddiye alınarak yapılması gereken en önemli işi olarak görüldüğünü ama ne hikmetse pratik yaşamda hiçbir zaman karşılığını bulamadığını belirterek açıklamasına başlayan Özdemir, Kdz.Ereğli’de 100’ün üzerinde öğretmen ihtiyacı var iken 34 yeni atamayla ihtiyacın karşılanmayıp asgari ücretin de altında bir ücretle öğretmen çalıştırılıp sorunun giderilmeye çalışıldığını vurguladı.

 

MAĞDURLAR VE İNTİHARLAR

 

Özdemir konuya ilişkin yaptığı açıklamasında, “Sürekli siyasal iktidarın kendi anlayışlarını yakın insanlar yetiştirme ve kadrolaşma hesapları içine gömülmüştür. KPSS sınavı mağdurları ve arkasından gelen intiharlar. Bakanlığın resmi rakamlarına göre 130 bin olan öğretmen açıkları giderilememiş üstelik yapılan atamalar da üç ay sonra ancak yapılabilmiştir. SBS, YÖK, yönetici atamaları ile ilgili kısır tartışmalar eğitimin gerçek sorunlarından uzaklaşmasına neden olmuştur. Bunlara ek olarak çalışma yaşamında derin yaralar açacak torba yasa tasarısı önümüzdeki sürecin en önemli gündemini oluşturacaktır. İlçemizde 100’ün üzerinde öğretmen ihtiyacı varken yapılan 34 yeni atamayla ihtiyaç karşılanmayıp asgari ücretin de altında bir ücretli öğretmen çalıştırıp sorun giderilmeye çalışılmıştır. Kalabalık, sınıflar hizmetli ihtiyaçları, alt yapı sorunları giderilmemiştir.

 

İYİ TATİLLER TEMENNİSİ

 

Çocuklarımızın mutlu, kendine güvenen, çevresindekilerle barışık ve iyi bir insan olmalarının karnedeki notlarının yüksek olmasından daha da önemli olduğu unutulmamalıdır. Değerli anne ve babalar çocuklarınızın sizden daha fazla çalıştığını bilerek onlara iki haftalık güzel bir tatil yaşatmanız dileğiyle. Bütün eğitim emekçileri ve öğrencilerimize iyi tatiller diliyoruz”