CHP Kdz.Ereğli İlçe Örgütü, akaryakıt ürünlerine yapılan zamları protesto ederek araçlarına, 'Bu araçta dünyanın en pahalı akaryakıtı kullanılmaktadır' yazılı çıkartmalar yapıştırdı.

 

CHP Kdz.Ereğli İlçe Başkanlığı tarafından akaryakıt ürünlerine yapılan zamlar protesto edildi. Erdemir Ofis yolu Orman Evleri Sokak üzerinde gerçekleştirilen eylemde konuşan CHP Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, iktidara tepki gösterdi politikalarını eleştirdi. Türkiye'nin AKP yönetiminde hergeçen gün ekonomik, demokratik, sosyal ve kültürel anlamda derin bir karanlığın içine itildiğini belirten Kartal, AKP hükümetinin halkın insanca yaşam koşullarını da ellerinden aldığını vurguladı.

 

SINIRLARI ZORLAMAYA BAŞLADI

Kartal yaptığı konuşmasında şunları söyledi: Daha fazla sömürü ve kar peşinde koşan bir avuç sömürgenden ibaret küresel sermayenin talepleri doğrultusunda emekçilerin, emeklilerin, yoksul halkımızın sırtındaki yük her geçen gün katlanmaktadır. Krizlerin faturası halkımıza ödetilmektedir. AKP hükümeti ile dayatılan bu uygulamalar, elektriğe, doğalgaza, akaryakıta yapılan insafsızca zamlarla birlikte artık tahammül sınırlarını zorlamaya başladı.

 

FAZLASIYLA GERİ ALMAKTA

Adaletsizliğe, haksızlığa, işsizliğe, pahalılığa, yoksulluğa, zamlara karşı ezilenlerin, sesi artık bir çığlığa dönüşmektedir. Zamlara, işsizliğe, yoksulluğa, savaşa karşı, eşitlik, adalet, demokrasi, barış ve insanca bir yaşam için bugün burada sesimizi yükseltiyoruz. Emeklilerin intibak yasasını yıllardır sürüncemede bırakan, intibak yasasını kuşa çeviren, işçiye, emekçiye % 3'mü verelim % 4 'mü verelim diye aylarca tartışan ama milletvekillerine % 50'ye varan zammı bir gecede hak gören AKP zihniyeti, emekliye, emekçiye vereceği 3-5 kuruş zammı daha ellerine geçmeden fazlasıyla geri almaktadır.

 

EN PAHALI ELEKTRİK KULLANILIYOR

AKP hükümeti bir şeyi çok iyi başardı. Türkiye artık dünyada en pahalı elektriği kullanıyor. Dünyada en pahalı doğalgazı kullanıyor. Ve Türkiye'de halkımız artık dünyanın en pahalı akaryakıtını, benzinini kullanıyor. Kişi başı yıllık gelirimizin 10 bin dolar olduğunu iddia eden AKP hükümeti, kişi başı yıllık geliri 50 bin dolardan fazla olan Norveç'i de sollayarak Türkiye'yi dünya birincisi yaptı.

 

PROTESTOYA DAVET

Ama artık yeter diyoruz. Bu insafsızca sömürüye, zamlara hayır diyoruz. Kdz.Ereğli halkı olarak araçlarımıza, Dikkat! Bu araçta dünyanın en pahalı akaryakıtı kullanılmaktadır yazılı pulları araçlarımıza yapıştırarak AKP'yi protesto ediyoruz. CHP Kdz.Ereğli İlçe Örgütü olarak, Gençlik Kollarımızla birlikte tüm Kdz. Ereğli'li hemşerilerimizi bu pulları araçlarına yapıştırarak zamları protesto etmeye çağırıyoruz.

 

KONVOY DÜZENLENDİ

Açıklamanın ardından Ofis yoluna partililer ve vatandaşlar tarafından çekilen araçlara tepki amaçlı yazılar yapıştırıldı. Eyleme yoldan geçen vatandaşların ve diğer sürücülerin de destek verdiği gözlendi.