Alaplı Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası kutlamaları kapsamında Trafik ekiplerinin öncülüğünde resmi kurum araçları,  taksi, dolmuşların katılımıyla kortej düzenlendi. Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası ile bir açıklama yapan Alaplı Emniyet Müdürü İsmail Baş, trafik sorununa ve öneminde dikkat çekti. Amaçlarının kamuoyunun trafik konusuna ve önemine dikkatini çekmek, trafik sorununu vatandaşlar ile işbirliği içerisinde azaltmak ve toplumun trafik konusundaki sorumluluk bilincini daha da geliştirmek olduğunu kaydeden Baş, “Trafik güvenliğinin sağlanabilmesi ve sürdürülebilmesi amacıyla, tüm dünya ülkelerinde olduğu gibi ülkemizde de her yıl Mayıs ayının ilk cumartesi günü ve bu günü izleyen hafta ise Karayolu Trafik Güvenliği Haftası olarak kabul edilmiş olup, her yıl kutlamalar yapılmaktadır. Amacımız, ülkemizde her yıl binlerce vatandaşımız trafik kazalarında hayatını kaybetmekte, yüz binlerce vatandaşımızda bir yaşam boyu acısını yüreğinde taşıyacağı fiziksel ve ruhsal sakatlıklarla karşı karşıya kalmaktadırlar. Trafik kazalarının başlıca oluşum nedenleri insan, taşıt, yol ve çevre koşulları olarak dört ana grupta toplanmaktadır. İnsan faktörü kazaya sebebiyet açısından ana unsur olup,  sürücü yaya ve yolcu olarak üç şekilde trafiğin içinde yer alır. insan kusurlarına aşırı hız, alkollü araç kullanmak, yorgun yola çıkmak, kendine aşırı güven duymak, dikkatsiz davranmak, sorumsuzca hareketlerde bulunmak örnek olarak gösterilebilir” dedi.
Trafik kazalarını azaltmak için öncelikle trafik kurallarına uyulması gerektiğini belirten Baş, “Trafik kurallarına uyma, hayata geçirme toplum olarak yaşam kalitemizi artıracaktır.
Trafik kazaları tamamen ortadan kaldırılamaz. Ancak minimum seviyeye indirmek adına çaba gösterilebilir. İnsanların eğitimi, yol kusurlarının iyileştirilmesi, araçların teknik yönden daha iyi denetlenmesi, trafiği denetleme ve düzenleme ile ilgili gerekli yasal düzenlemelerin yapılması ve ilk yardım trafik kazalarının önlenmesi veya azaltılmasında başvuracağımız en etkili kurallardır.
Bizlere trafik sorunlarının çözümünde ve yapmış olduğumuz etkinliklerde katkıda bulunan tüm kuruluşlara, sivil toplum örgütlerine, esnaflarımıza ve katılımcılara teşekkür ediyor trafik bilincinin oluşturulmasında katkılarınızı esirgemeyeceğiniz ümidiyle kötü kadersiz, kedersiz ve kazasız günler diliyorum” diye konuştu.