CHP Kdz.Ereğli İlçe Başkan Yardımcısı  Özkan Kaya Ankara’da TSK’nın yürüyüşünün engellenmesini eleştirdi.

Eğitimden Sorumlu CHP Kdz.Ereğli İlçe Başkan Yardımcısı  Özkan Kaya “Halkın valiliğini bırakıp AKP’nin valiliğini yapmaya soyunanlar geçenlerde yine iş başındaydılar. Bu sefer ki uygulama Başkentimizdeydi” dedi.Kaya, yazılı açıklamasını şu sözlerle sürdürdü:
“Ulu Önder Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 91 nci yıldönümü etkinliklerinde her yıl düzenlenen “Garnizon Koşusu” valilik tarafından iptal edildi. Burada her ne bahane edilirse edilsin olayı çarpıtmaktan öteye geçmeyecektir. Ne yazık ki amaç, bazen doğrudan bazen de böyle dolaylı bahaneler uydurularak böyle etkinlikleri zamanla azaltıp yeni nesillerin beyninde, yüreğinde Atatürk sevgisini, Atatürk fikrini silmektir. Bu sistematik olarak düzenlenmiş, sabırla uzun sürelere yayılmış, bilinçli bir hareketin devamıdır. 
Bugün bu olaya sessiz kalınırsa önümüzdeki 10-20 yıllar içerisinde sürdürülmeye devam edecek olan bu politika bugün 5 ila 10 yaş arasındaki Türk Gencini 30 yaşına geldiğinde zihninden tamamen silinmiş hatta Atatürk’e düşman kesilmiş bir nesli yaratacaktır. Amaçlanan budur.
Amaç Türkiye Cumhuriyet’inin temel değerlerini özümsemiş, özgür, demokrat düşünebilen toplum anlayışını ortadan kaldırmak, ümmetçi bir toplum yaratmaktır. Bugün özerklik isteğinin fütursuzca seslendirilmesinin zeminini yine bu anlayış hazırlamış ve cesaretlendirmiştir.
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 91 nci yıl kutlamalarındaki iptal edilen Garnizon Koşusu da tüm ümmetçileri ve Atatürk düşmanlarını sevindirmiştir. Ekonomide, siyasette tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti savunucusu Kemalistleri üzmüştür. Bizler Cumhuriyet Halk Partililer olarak geçmişte olduğu gibi bugün de, yarın da bağımsızlık mücadelesinin lideri  kurtarıcımız Ulu Önder Atatürk’e yapılan saldırıların karşısında olacak ve kanımızın son damlasına kadar tam bağımsız Türkiye Cumhuriyetinin savunucu olacağımızın bilinmesini isteriz.”