Türk Kızılayı Zonguldak Şube Başkanı Nihat Aygün, şube olarak her türlü olacak doğal afetlerde yardım yapmak için yeterli donanıma sahip olduklarını belirtti. Aygün, önümüzdeki günlerde üniversitede okuyan yabancı uyruklu öğrencilere yönelik çalışmaları olduğunu da sözlerine ekleyerek şöyle konuştu;
"AYNI ANDA 50 BİN KİŞİYE YARDIM YAPABİLECEK KAPASİTEDEYİZ"
"Her zaman hazır bir vaziyette 24 saat deprem, yangın, sel felaketi olacakmış gibi bekliyoruz. Telefonlarımız 24 saat açık. Düzce'de bulunan kısa adı AFOM olan merkezimizle devamlı irtibat halindeyiz. Bugünlerde kar, yağmur, fırtına hepsi var. O nedenle biz raporlarımızı Düzce merkezimizden hizmet veriyoruz. Bugünlerde bölgemizde olağanüstü bir durum yok. Olmasını da temenni etmiyoruz. Zonguldak'ımız daha çok sel felaketlerine karşı hazır bir tahakkuz içindeyiz. Daha çok geçmişte de Zonguldak'ta sel felaketleri yaşanmıştı. O nedenle bizim aynı anda 50 bin kişiye hizmet edecek şekilde çadır, battaniye, her türlü malzememiz depolarımızda vardır. O nedenle bu konuda rahatız. Ama tabi kaza bela olmasın diyoruz. Günübirlik yardımlarımız devam ediyor. Fakir, fukara ve evi yananlarla ilgileniyoruz. Elimizden ne geliyorsa vilayet bazında muhtarlarımızla ortaklaşa yardımlaşmalarımız devam ediyor."
"ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE AYRIM YAPMADAN SAHİP ÇIKMAK KIZILAY'IN GÖREVİ"
"Biz de hayırsever insanlarımızın aracılığıyla yardımlar yapıyoruz. Geçtiğimiz günlerde ihtiyaç sahibi 250 üniversite öğrencimize giyecek yardımı yaptık. Üniversitede okuyan yabancı uyruklu İran, Irak, Tunus ve Azerbaycanlı öğrencilerimiz olduğunu öğrendik. Yine önümüzdeki günlerde onlarla ilgili bir çalışmamız olacak. Onlara da giyecek açısından yardım yapıp, bir kahvaltıda buluşmak istiyoruz. Çünkü Zonguldak'ımızı uluslararasına açmak gerekiyor. Kızılay, Türkiye'de değil, dünyanın her yerinde var. Hedefimiz 2015 yılında Türk Kızılayı'nı birinci yapmaktır. Şu an birinci olan Kızılhaç'ın önüne geçerek, Genel Merkez olarak birinci yapmak istiyoruz. Bu yüzden üniversite öğrencilerimize sahip çıkmak bizim Türk Kızılay'ı olarak görevimizidir. Onlara ne kadar sahip çıkarsak, o kadar da ülkelerinde bizi anlatacaktır. Bu şekilde çalışmalarımız devam ediyor."