Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Alaplı Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Rıfkı Henden, 2012-2013 eğitim ve öğretim yılında Yapı Ressamlığı ve Yapı Denetimi Programı açılması noktasında çalışmaların devam ettiğini, amaçlarının öğrenci sayısını arttırmak olduğunu söyledi.

ZKÜ Alaplı Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Rıfkı Henden, 2011 yılını değerlendirdi, 2012 yılında yapılacak çalışmalar hakkında bilgiler verdi. 2012-2013 eğitim ve öğretim yılında Yapı Ressamlığı ve Yapı Denetimi Programı açılması noktasında çalışmaların devam ettiğini, amaçlarının öğrenci sayısını arttırmak olduğunu belirten Henden, Okulumuzda 9 bölüm ve 16 programla eğitim ve öğretimizi sürdürüyoruz. Önümüzdeki yıl içinde Mimarlık ve Şehir Planlama Bölümü adı altında Yapı Ressamlığı Programını senatomuzun takdirleri ile YÖK'e sunuldu. Senatodan geçirildi. 50 öğrenci gündüz 50 öğrenci de ikinci öğretim olmak üzere teklifte bulunuldu. YÖK'ten gelecek onay doğrultusunda önümüzdeki dönemden başlayarak öğrenci almaya başlayacağız. Bunun yanı sıra Yapı Denetimi Programı için çalışmalarımız devam ediyordu, bunun içinde öğretim görevlisi noksanımızı tamamladık. İlana çıktık,  önümüzdeki dönemde de bu programa yine 50 öğrenci gündüz 50 öğrenci de ikinci öğretim olmak üzere öğrenci alacağız dedi.
Öğrencilerin daha iyi şartlarda eğitim almaları için onlara sosyal mekanlar hazırlamak için çalışmalar yaptıklarını kaydeden Henden, şunları söyledi. Okulumuzda çevre düzenlemesi yapmayı planlıyoruz. Bu çevre düzenlemesi aşamasında okulumuzun etrafını ağaçlandırmayı, kamelyalar koymayı, öğrencilerimizin daha rahat oturmalarını sağlayacak ve serbest zaman etkinliklerini gerçekleştirebilecek mekanlar oluşturmayı planlıyoruz. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. Çevre Koruma Derneği daha önce bize bu konuda destek verilmişti. O destekleri yeniden isteyeceğiz. Bunun içinde projelerimiz var. Çevre düzenlemesi ile ilgili bu projelerimizi yapacağız geçen Geçen yıl "Bir Sınıf da Senin Olsun" kampanyası kapsamında hayırsever iş adamları ve kurumların desteği ile 8 sınıfın tefrişatını gerçekleştirdiklerini belirten Henden, sözlerini şöyle sürdürdü:  Geçen dönemde 8 sınıfımızın kamuoyunun bilgisi dahilinde hayırsever iş adamlarımız ve kurumlarımız ile yeniden düzenlemesini yapmıştık. Öğrencilerimizden temiz kullanılması hususunda ricada bulunmuştuk, sağ olsunlar öğrencilerimiz hassas davranarak düzenli bir şekilde oturup kalkmalarına özen göstererek bu sınıflarımızı koruyorlar, ayrıca okuldaki lavabolarında değişimini yapmıştık, o konuda da aynı şekilde öğrencilerimiz duyarlı bir şekilde bu lavaboları dikkatli ve düzenli bir şekilde kullanıyorlar. Önümüzdeki dönemde ise yine 3 sınıfımızın da siparişini verdik, bu sınıflara da 3 hayırsever iş adamımızın ismini vereceğiz
Kredi Yurtlar Kurumu tarafından 500 kişilik yurdun yapılacağını belirten Henden, Önümüzdeki dönemin sanırım ikinci dönemine yetişmesini beklediğimiz 250 kız 250'si erkek olmak üzere toplam 500 kişilik yurt projemiz var. Bu yurdun yapılması ile öğrencilerimizin Alaplı'da ikamet edecek olması dolayısıyla ilçe ekonomisine daha çok katkı sağlayacağını umuyorum dedi.
Okulda 2012-2013 eğitim ve öğretim yılında doğalgaz sistemine geçilmesi noktasında çalışmalara başladıklarını belirten Henden, sözlerini şöyle tamamladı: Okulumuz şu anda fuel-oil ise ısınmaktadır. Önümüzdeki dönemde ise bunu doğalgaz'a çevirmeyi planladık. Bunun içinde proje ihalesi ve projesi bitti. Kalorifer yakımı bittikten sonra Mayıs sonu tekrar çalışmalara başlanacak mevcut sistem doğalgaz sistemine dönüştürülecek ve doğalgaz'a geçmiş olacağız. Böylelikle hem çevremiz açısından hem de yaptığımız harcamaları doğalgaz'a geçmek suretiyle amorti edeceğimizi düşünüyorum.