AK Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan beraberinde İlçe Başkanı Adem Öztürk, İlçe Yöneticileri ve AK Partili Kdz.Ereğli Belediye Meclis üyeleri ile Türk Metal Sendikası Kdz.Ereğli Şubesini ziyaret ederek Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş ve Şube Yöneticileri ile görüştü.

Candan, Kdz.Ereğli'nin emekçi bir kent olduğunu belirterek başladığı konuşmasında, 'Sadece Erdemir değil aynı zamanda kömür işletmeleri de dahil bir işçi kentinde yaşıyoruz. Bunun olmazsa olmazlarından bir tanesi de sendikadır. Burada bu kentin ana oyuncularından biri sendikadır. Biz bu vesile ile ziyaret edelim fikir alışverişinde bulunalım dedik. Sendikayı göz ardı etmemiz mümkün değil kaldı ki sizin başarılı çalışmalarınızı da yakından biliyoruz. Ereğli'de gelişmeleri doğru düzgün bir araya sokmak istiyorsa bu aktörlerden biri ile de karşılıklı görüşmek gerekir' dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Sendika Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş'da, Siyasilerle Ereğli'nin gündemini konuşalım, yapmamız gereken ne varsa yapalım, gerekenleri birlikte paylaşalım, çalışma hayatı ile ilgili sıkıntıları değerlendirelim ve fikir alışverişinde bulunalım. Bizler gerek sendika olarak gerekse Erdemir çalışanları olarak seçim dönemlerinde hatırlanmak istemiyoruz kaldı ki biz seçim dönemlerinde hatırlanacak bir sivil toplum örgütü değiliz. Erdemir çalışma hayatında bilindiği gibi bir sözleşme görüşmesine girdik, tespitimizi istedik, tespitimiz gelince mecliste bekleyen yasa var Genel Başkanımız Başbakan ile bu konuyu görüştü. İnşallah bu tespit yapılırsa burada arkadaşlarımızı memnun edecek bir sözleşme yapmak istiyoruz sözleri ile konuştu.