TEMA İl Temsilcisi Berran Aydan, “Anadolu’yu Vermeyeceğiz” sloganlarıyla başlatılan yürüyüşlerin geniş bir yelpazeye yayıldığını belirterek, İstanbul’da yapılan Büyük Anadolu Yürüyüşü hakkında kamuoyunu bilgilendirdi.
Aydan, “Halka ve gerekli yerlere seslerimizi duyurmaya çalışıyoruz” diyerek başladığı basın açıklamasında şunları söyledi:
“BİREYSEL VE GÖNÜLLÜ ÇABALARLA YÜRÜYORUZ”
“Tabiatı ve Biyoçeşitliliği Koruma Yasa Tasarısı’nı protesto etmek ve Anadolu’nun doğasına, kültürüne ve yaşamına; Hidroelektrik Santrallerle birlikte yapılan büyük katliamın karşısında Anadolu Halkı’nın duruşunu göstermek amacıyla Anadolu’nun tüm bölgelerinden yola çıkan gruplar 21 Mayıs’ta Ankara da olmayı planlıyor. 4 Nisan’da başlayan bu büyük yürüyüşe, ilk olarak Ankara da 24 Ocak’ta basın açıklamasıyla başlandı ve buraya Zonguldak Tema olarak destek verdik. 2 Mayıs’ta bu yürüyüşün İstanbul’dan hareket edecek olan grubuna destek amaçlı olarak yine Zonguldak TEMA olarak katılım sağladık. Buradaki yürüyüşe Melahat Çöğendez ve Fulya Aydın, temsilci olarak katıldı. Taksim-Karaköy ve vapurla Kadıköy’e geçtikten sonra Fenerbahçe’de 4 saatlik yürüyüşün ardından basın açıklamasıyla etkinlik son buldu. Yürüyüş esnasında 'Anadolu’yu vermeyeceğiz' sloganlarıyla halka ve gerekli yerlere sesimizi duyurmaya çalıştık. Bu noktadan sonra Ankara’ya yürüyecek grup ayrılarak yola devam edildi. ‘Büyük Anadolu Yürüyüşü’, Anadolu insanlarının suyunu, doğasını ve köklerini yaşatmak için başlattığı bir harekettir. Bu yürüyüş herkesin katılımına açıktır. Yürüyüş tümüyle bireysel ve gönüllü çabalarla gerçekleşmektedir.”