Tüketici Hakları Derneği Zonguldak Şube Başkanı Ali Topaloğlu, basın açıklaması yaparak, Sağlık Bakanlığı ve Sağlık İl Müdürlüklerince Plastik kaplar ile damacana sularının analiz sonuçlarının düzenli olarak tüketicilere açıklanmasını istedi. 
Belediyeler apartmanların su depolarını ve şehrin su şebekelerini düzenli olarak kontrol etmesi gerektiğini söyleyen Topaloğlu, Ülkemizde kullanılan şehir şebeke suyu ve damacana sulan ile ilgili olarak yapılan analiz sonuçları hakkında basına yansıyan haberlerde, olumsuz amaliz sonuçları nedeniyle tüketiciler kaygılanmakta ve kafaları karışmaktadır. Örneğin, Temmuz 2012 ayı içersinde Ankara şehir şebeke suyunun değişik ilçe ve semtlerde alman örneklerinin yapılan analizinde standardın çok üzerinde alüminyuma rastlandığı basında yer almıştı. Temmuz 2012 içerisinde İstanbul'da 55 tanınmış firmanın damacana sularından yalnızca 14 tanesinin temiz çıktığı, 41 çeşit damacana suda başta 'koliform' ( dışkı yoluyla bulaşan) bakteriler olmak üzere insan sağlığına zararlı maddelerin çıktığı haberi basında yer almıştır. Bizler, tüketiciler ve Tüketici Hakları Derneği olarak ülkemizde kullanıma sunulan tüm şehir şebeke sularının sağlıklı olmasını istiyoruz. Bununla birlikte, şehir şebeke suyunu içme ve yemek yapma dahil tüm ihtiyaçlarımız için güvenerek ve hiç kaygı duymadan kullanmak istiyoruz. Tüketiciler ve Tüketici Haklan Derneği olarak gereksiz yere damacana suları ile diğer plastik kaplarda satılan sulara yönlendirilmek ve ekonomik sıkıntıya sokulmak istemiyoruz.
Önemli bir bölümü yabancı firmaların elinde olan plastik kaplarda satılan su ile damacana su sektörünün, şehir şebeke suyunun güvensizliğini istismar edip bir sömürü aracı olarak kullanmasını ve biz tüketicileri ve halkı maddi ve manevi sıkıntıya sokmalarım istemiyoruz. Tüketici Haklan Derneği olarak, tüketiciler adına olan tüm bu şikayetlerimizi, kaygılarımızı, istek ve çözüm önerilerimizi, tüm halkımız ve tüketiciler adına yetkililerden ivedilikle çözüm bekliyoruz dedi.