Çaycuma'da 14 kişiyi arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Çalışmaları yakından takip eden Muhammet ve Mehmet Başören kardeşler, anne ve babalarının hayatları boyunca her yere birlikte gittiklerini belirterek, ölüme de birlikte gittiklerini söyledi. Başören kardeşler, Annemizi sonsuzluğa uğurladık. Babamı da bekliyoruz. Tanıdık herkesten anne ve babamız için dua bekliyoruz dedi.

Çaycuma'da köprünün göçmesi ile minibüsle birlikte sulara gömülen 14 kişiyi arama çalışmaları devam ediyor. Sulara gömülen anne ve babası için gözyaşı döken Muhammet Tarık ve Mehmet Başören kardeşler, annelerinin acısını içlerine gömdüklerini ve babaları Mehmet Başören'den gelecek haberi beklediklerini söyledi.
Anne ve babasının bugüne kadar hiç ayrılmadığını belirten Muhammet Tarık Başören, annesini Konya'ya çağırdığında babası olmadan annesinin, annesi olmadan babasının kesinlikle tek gelmediğini söyledi. Başören, Zaman zaman annemle telefonla görüştüğümüzde kendisini görev yaptığım Konya'ya çağırırdım. Bana 'Oğlum baban olmadan gelmem. Ona bir söyliyeyim. Eğer gelirse birlikte geliriz' derdi. Bugüne kadar hiç ayrılmadılar. O gün de babam anneme pazara gidelim diye ısrar etmiş. Pazar alışverişinden sonra bindikleri minibüsle sonsuzluğa doğru hareket etmişler. şeklinde konuştu.
"BİZ GELECEĞİZ DİYE
HAZIRLIK YAPIYORMUŞ"
Kendisi gibi öğretmen olan ve Bartın ilinde görev yapan kardeşi Mehmet Başören ile birlikte okulların tatil olmasını fırsat bilerek anne ve babalarının yanına geldiklerini kaydeden Muhammet Tarık Başören, annesi ile son olarak olaydan bir gün önce telefonla konuştuklarını ifade etti. Annesinin sesinin gayet iyi olduğunu dile getiren Başören sözlerine şöyle devam etti: Annem ile son olarak olaydan bir gün önce telefonla görüştük. Bizim yanımıza gelmesini istedim. O da bana bizim gelmemiz yakın olduğu için köydeki evimizde temizlik yaptığını söyledi. Cuma akşamı bana telefon geldi. Olayın olduğunu, ancak anne ve babamın minibüste olup olmadıklarının kesin olmadığını söylediler. Telefonu kapatır kapatmaz yola çıktım. Cumartesi günü umutlu bir haber almak için bekledik. Ancak pazar günü acı haber geldi. Annemin cesedini buldular. Onu aynı gün son yolculuğuna uğurladık. Köy mezarlığına defnettik. Babam için de annemin hemen yanında mezarını hazırladık. Hayat boyunca birbirlerinden ayrılmayan anne ve babamız, ölümde de birbirlerinden ayrılmadılar. İmanlı ve inançlı insanlardı. Kendileri gibi evlatlar yetiştirdiler. Arkalarında Fatiha ve hatim indirecek çocukları var. Allah mekanlarını cennet eylesin.
Kendilerini tanıyan herkesten dua etmelerini isteyen Muhammet Tarık Başören, Yüce Rabbim anne babam ve diğer kayıp olanların mekanlarını cennet eylesin. Hepimiz bir gün ölümü tadacağız. Ancak bu ölüm bizim için beklemediğimiz bir olay oldu. Metanetliyiz. Ayaktayız. Üzülüyoruz. Bize her şeylerini veren, bizi bugünlere getiren anne ve babamızı yitirmenin acısını atlatmak elbette kolay değil. Ancak bizleri tanıyan herkesten annem için, babam için, kayıp olan herkes için dua istiyoruz. şeklinde sözlerini tamamladı.
Muhammet Tarık Başören'in sözlerinin sonunda gözyaşlarını tutamaması üzerine kardeşi Mehmet Başören ağabeyinin kolundan tutarak ona destek vermeye çalıştı. İki kardeş, birbirlerine sarılarak gözyaşlarına boğuldu.