DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Enis Dizdaroğlu, Kozlu Belediyesi'nde yapılan toplu sözleşme görüşmeleri hakkında bilgi verdi.
Kozlu Meydan Düğün Salonu'nda Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş ve belediye çalışanlarının katılımıyla gerçekleştirilen toplu sözleşme görüşmeleri hakkında açıklama yapan Dizdaroğlu, Pazartesi günü yapılacak toplantıda görüşmeleri sona erdireceklerini söyledi.
Dizdaroğlu, yaptığı açıklamada şunları söyledi;
" Kozlu Belediyesi'ndeki toplu sözleşme görüşmeleri 130 kişiyi kapsıyor. Toplu sözleşme taslağımız iki yıllık, fakat belediye başkanımızla ve belediye yönetimimizle bir yıllık anlaştık. Aynı zamanda bu toplu sözleşme görüşmelerinde Kozlu Belediye Başkanımız Sayın Ali Bektaş'a, Başkan Danışmanı Sayın Hasibe Özgümüş'e belediye başkan yardımcılarına ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum. Her zaman olduğu gibi Kozlu Belediyesi'nin toplu sözleşme görüşmelerinde kademe olarak bizlere yardımcı oldular. Bu görüşmelerin neticesinde toplu sözleşme görüşmelerin tamamı taslakta 59 maddeden oluşuyor. Hemen hemen ücretler kısmı hariç geriye dönük kıdem zammı dahil anlaştık. Daha önce arkadaşlarımızı yemek yardımı ile ilgili bize bir talebi vardı. Bugüne kadar yemek yardımı ile ilgili bir talebimiz yoktu, bugünden sonra yemek yardımıyla ilgili ayda 100 TL talebimiz olacak. Bunun dışında sosyal paket halinde 225 TL bir paketimiz olacak. Ücretler konusunda Kozlu Belediyesi'nde çalışan iki grup halinde sınıflandırılması var. 2006 ve 2007 yılında norm kadrodan yararlanan arkadaşların yanı sıra bir de eski daimi çalışan arkadaşlarımız var. Bunların yevmiyeleri şu an itibariyle 53 TL, kadroları arkadaşlarımızın yevmi yeleri ise 63 TL'dir. Arada bir 10 TL fark vardı. Bu fark geçmiş yıllarda çok farklı bir boyuttaydı. Biz bunları toplu sözleşmelerde kapatarak 10 TL'ye indirdik. Yani geçen yıl yapılan toplu sözleşmede 20 TL olan farkı bu yıl 10 TL'ye kadar düşürdük. Kozlu Belediye Başkanı Sayın Ali Bektaş haklı olarak bizim talebimiz üzerine eşit işe eşit ücret politikası uyguladı. Daha önce birinin aldığı ücretle diğerinin aldığı ücret arasında fark vardı. Hemen hemen aynı yere işe girmişler, aynı yerde işe başlamışlar. Belki 53 TL yevmiye alan arkadaş diğer arkadaşın amiri pozisyonunda olduğu için eşit ücret anlayışı yoktu. Biz bu konuyu Sayın Bektaş'a ilettik, Sayın Bektaş'ta bu konu üzerinde vakıf olarak düzelttik ve herkesin taban ücretini eşitledik. Bizim teklifimiz 70 TL'ydi, işverenin talebi bize 63 TL oldu. Biz 63 TL olarak anlaşacağız. Birinci 6 ay yüzde 5, ikinci 6 ay yüzde 5 işveren teklifi artı yılsonu enflasyon farkı vardı. Yıllık enflasyon yüzde 10'un üzerine çıkarsa Sayın Bektaş bu ücreti vereceğine taahhüt etti. Bizim bu konuda hiçbir problemimiz yok. Dün yapılan toplantıda biz belediye çalışanı olarak halka hizmet etmeye talibiz. Ücret konusunda Kozlu halkına hizmet eden belediye başkanının arkadaşlara verdiği direktifle, halkın sağlığı, halkın geleceği ve ulaşımıyla ilgilenen bir ekibimiz var. Biz halkın memnuniyetini paradan önemli tutuyoruz. Onun karşılığında da işveren çalışanların hakkını görüyor. Bu konuda sayın belediye başkanlarından ve belediye yönetiminden memnunuz.
Pazartesi günü yapacağımız toplantıda sadece geriye dönük isteyeceğimiz kıdem zammı olacak. Bununla beraber anlaşmamızı imza altına alarak bitireceğiz."