Genel Maden İş Sendikası Armutçuk Şube Başkan adayı İsa Mutlu Alaplı’da madencilere seslendi.

Alaplı Belediye Çay Bahçesinde yüzlerce madenciye konuşan Genel Maden İş Sendikası Armutçuk Şube Başkanı adayı İsa Mutlu, “Bizler makam mevki hastası, koltuk sevdalısı değiliz. Bu yola çıkarken 9 kişilik çekirdek bir kadro ile çıktık. Eğer ki içimizde makam mevki hastalığı olsa idi. Bu gün bu 9 kişiyi bir arada bulmamız imkânsızdı” dedi. Madencilerin büyük desteğini alan Mutlu, “ 10 yıldır içimize sokulan bazı bölücü politikaların Armutçuk’a ve maden işçisine ne kadar zarar verdiğini yaşadık. Bizler bu yola çıkarken 9 kişilik çekirdek kadro oluşturduk Armutçuk’un menfaatlerini kendi kişisel menfaatlerinin önünde tutan 110 delegenin Armutçuk’a ve maden işçisine yakışır bir yönetim şeklini oluşturacağına inanıyoruz. Bizler sizlerin önüne çıkıp 4 kişiye değil listemizde bulunacak olan 110 delegeye oy isteme kararlılığını gösteriyoruz”
EN BÜYÜK SORUNUMUZ GRUP
Mutlu, konuşmasında, “Bizim en büyük sorunumuz gurup olayı, 2006 ve 2009 muhammelesi arkadaşlarımız müjdeli bir haber beklemektedirler. Bizler her gittiğimiz yerde söylüyoruz. Bu gurup olayını 3 ay gibi bir zaman zarfında çözeceğimizi ifade ediyoruz. Peki, 3 ayda biz bu sorunu nasıl çözeceğiz?  Biz boş laf olsun diye konuşmuyoruz. 400 kuyu dibine tüm madenciler iniyor. 400 kuyu dibinden 450’nin sonuna gidene kadar motorlarımız sitim borularına vura, vura gidiyor. Anayollarımızın nefesliklerimizin acilen taramaya ve taban basmaya ihtiyacı var. 17 aspiratörde 1 arıza olmuş olsa Allah korusun oraya cihazları götürecek ne yer üstünden neden yeraltından bir yolumuz yok. Bizler ortaya koyduğumuz projelerle hem bu tabanları basarak, hem de taraması yaparak bu yolları aşarak Armutçuk’un önünü aşacağız. Ve guruplu arkadaşlarımızın mağduriyetini ortadan kaldıracağız. Devletimiz bizlerin sağlığını düşünerek akülü motorlar aldı. Bu motorlar Kozlu’ya 20 yıl evvel geldi. Ama Armutçuk olarak Devletimizin bize aldığı bu motorları dahi anayollarımızda yürütemiyoruz. Yollarımız çok dar. Taramalarımızı ve taban basmalarımızı yaparak bu mağduriyetimizi de ortadan kaldırarak Armutçuk’un önünü açmış olacağız.
ARMUTÇUK ÜRETİMİN
ZİRVESİNDEYDİ
Belli zamanlarda Armutçuk üretimin zirvesinde yarışırken bazı müesseseler üretim yapamıyordu. Hazırlık yapıyorlardı. Niçin? Geleceği daha güvenli yürüyebilmek için bu gün de bırakın Armutçuk üretimi az yapsın. 5 yıl sonrasını 10 yıl sonrasını görebilmemiz için bu projeleri hayata geçirmemiz lazım Bizler dostane ilişkilerimizi köylücülüğü, yöreselciliği, arkadaşlığı, akrabalığı bir tarafa bırakıp geleceğimizi düşünerek ekmeğimizi işimizi aşımızı düşünerek hareket etmek isek ve yanlış kararlar vererek yanlış insanları bu örgütün başına getirirsek geleceğimizi yanlış ellere teslim edersek yarın bedelini hem sizler hem de Armutçuk ve  Zonguldak çok ağır öder. Bizler makam mevki hastası koltuk sevdalısı değiliz.
Bu yola çıkarken 9 kişilik çekirdek bir kadro ile çıktık eğer ki içimizde makam mevki hastalığı olsa idi. Bu gün bu 9 kişiyi bir arada bulmamız imkansızdı” dedi.