AKP Alaplı İlçe Başkanı Faruk Çaturoğlu, düzenlediği basın toplantısından uzun süredir kavgalı olduğu Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu'na zeytin dalı uzattı.

Toplantı da önemli mesajlar veren Çaturoğlu, “Belediye ile ilgili olarak bir takım sıkıntılar olduğu hepimizin malumu. Biz AK Parti olarak iktidarda olduğumuz müddetçe tersane, yol, liman gibi yarım kalmış tüm konularda ilgililere her türlü desteği vermeye hazırız. Kırgınlıkları bir tarafa bıraktık. Alaplı'ya hizmet etmek istiyoruz. Sayın Başkan her konuda bizden destek isteyebilir bizde destek veririz” dedi.

Geçen hafta 8 kişilik bir heyet ile Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'na yaptıkları ziyareti de değerlendiren Çaturoğlu, ilçeye 1 milyon metreküplük su ihtiyacını karşılayacak olan baraj için bakandan söz aldıklarını söyledi. Hakkari Şemdinli ilçesinde şehit olan askerleri rahmetle andıklarını kaydeden Çaturoğlu, “Bu sorunlar ekonomik kültürel ve sosyal eksiklerin giderilmesi ile çözümlenebilir. Ereğli'deki cenaze bu milletin ne kadar hassas olduğunu bir kez daha gösterdi. Bu caniliği yapanlar o kanlar içersinde boğulacaktır” diye konuştu.

Alaplı Muhtarlar Derneği Başkanı Rahmi Yapar ve diğer muhtar ve yetkililer ile birlikte Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nu ziyaret ettiklerini belirten Çaturoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Bakanlıkta yaptığımız görüşmeler oldukça faydalı geçti. Alaplı'ya baraj yapılması için kendisinden söz aldık. Bu baraj ile birlikte 1 milyon metreküplük su ihtiyacı karşılanacak. Biliyorsunuz şehir merkezi su ihtiyacını kuyulardan sağlıyor. Bu baraj sayesinde ilçede önemli bir su sorunu çözüme kavuşmuş olacak. Hatta Ereğli ilçesinde su verebileceğiz. Önümüzdeki günlerde Devlet Su İşleri (DSİ) yetkilileri ilçemize gelecek ve incelemelerde bulunacaklar. Bu konuda oldukça umutluyuz.”
Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nun kendilerine Bal Ormanı projesinden bahsettiğini belirten Çaturoğlu, ”Orman Bakanımız bize Bal Ormanı isimli bir projeden bahsetti. Bu konuda bize destek sağlayabileceğini ve bu şekilde Alaplı'nın bu konuca ciddi tanıtım yapabiliriz. Bu konuda müracaatta bulunacağız” dedi.

ÇATUROĞLU'NDAN ZEYTİN DALI

Geçmişte Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu ile bir takım sıkıntıların olduğunu anımsatan Çaturoğlu, ”Bizim geçmişte yaşadığımız sıkıntıları oldu belediye ile biz yardımcı olmak istedikçe herkesin bildiği sıkıntılar oldu. Onlar geride kaldı. Artık her türlü hizmete Alaplı'nın ve belediyenin yanındayız. Tersane yol, liman her konuda desteğe hazırız. Bunu yaparken hükümetin yereldeki temsilcisi olarak yapacağız” dedi. Akçakoca ve Ereğli duble yol çalışmaları hakkında bilgiler veren Çaturoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:
“Akçakoca ve Ereğli arasında duble yol çalışmaları devam ediyor. Sanıyorum, önümüzdeki yılın ortası ve sonlarına doğru tamamlanır. Hummalı bir çalışma var. Ereğli-Akçakoca arasında 100'ü aşkın iş makinesi yol yapıyor.”