Beko Erkekler Basketbol Liginde mücadele eden ve bünyesinde çeşitli spor branşları bulunduran Erdemirspor'un geleneksel hale getirdiği "Erdemirspor-Erdemir çalışanları el ele" gecesi Büyük Anadolu Otel'de gerçekleştirildi.

Erdemirspor Kulüp 2. Başkanı Yusuf Ziya Odabaş, Kulüp Yöneticileri ve Erdemir işçisinin katılımı ile gerçekleştirilen gecede konuşan Odabaş, ilçede spora en büyük katkıyı sağlayanların başında Erdemir'in geldiğini, spor kulübünün kurulması ile de büyük atılımlara imza attığını söyledi. 

ERDEMİR KATKI SAĞLIYOR

Odabaş, Erdemirspor Kulüp Başkanı Oğuz Özgen'in şehir dışında bulunduğundan ötürü geceye katılamadığını önümüzdeki süreçte düzenlenecek başka bir gece ile kendisine emeklerinden ötürü Erdemir işçileri adına ve Türk Metal Sendikası adına teşekkür etmek istediklerini belirtti. Erdemirspor Erdemir çalışanları el ele sloganı ile geçen yıl başlatılan kaynaşma ve dayanışma yemeğinin ikincisini yaptıklarını belirten Odabaş konuşmasında şunları söyledi: Ereğli'de spor dünyasına yıllardır en büyük katkıyı sağlayanların başında Erdemirspor gelmektedir. Erdemirspor kuruluşundan sonra başta ekonomik, sosyal ve kültürel faaliyetlerde ilçedeki gelişiminde kendisini hissettiren Erdemir, kurduğu spor kulübüyle de spor dalında büyük atılımlara imza atmıştır. Başta Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak olmak üzere Ereğli Şubemiz Erdemir çalışanlarımız olarak verdiğimiz bu destekle kulüp bünyesinde faaliyet gösteren branşlarda daha büyük başarılar elde edileceğine inanıyoruz. Bugün geldiğimiz noktada sendikamız ve Erdemir çalışanlarımız güç birliği ile Erdemirspor'u daha da yükseklere çıkarma gayretindeyiz.

HEDEF PLAY-OFF

Bu bağlamda geçtiğimiz ay gerçekleştirdiğimiz genel kurulda Erdemir ve İsdemir Üretimden Sorumlu Genel Koordinatörü Oğuz Nuri Özgen başkanlığında oluşturulan yeni yönetimimiz, ilk adımları da atmış bulunuyor. Ereğli'nin ülke genelinde adından söz ettirebildiği Beko Basketbol Liginde mücadele eden Erdemirspor'un başına başarılı antrenör Hakan Demir'i getirerek bu dalda önümüzdeki sezonki hedefimizi de netleştirmiş olduk. Yönetim ve antrenörümüzün belirlediği doğrultuda gerçekleştireceğimiz yerli ve yabancı oyuncular vasıtasıyla 2012-2013 Beko Basketbol Ligi'ndeki hedefimizi "Play-Off" olarak belirlemiş bulunuyoruz.

FUTBOLDA BOŞ DURMUYORUZ

Aynı şekilde toplumun sportif faaliyetlerde birinci tercihi konumundaki futbolda da boş durmuyoruz. Bu yıl hedefini Bölgesel Amatör Ligine yükselmek olarak belirleyen Erdemirspor bölgemizin başarılı teknik adamlarından Bülent Öztürk ile anlaşarak ilk adımı da atmış oldu. Futbolda da sezon öncesi yapılacak transfer çalışmalarının ciddi, titiz ve takıma en üst düzeyde fayda sağlayacak oyuncularla görüşerek gerçekleştireceğiz. Elbette kulüp bünyesinde faaliyet gösterdiğimiz diğer srop branşlarını da unutmuş değiliz. Bu branşlarda görevle teknik heyetleri ile yapılacak görüşmeler ve bulundukları durum nezdinde yönetim olarak her türlü çaba gösterilecektir.

HEDEFLERE ULAŞACAĞIZ

Erdemir-Sendika ve çalışanlarımızdan aldığımız güçle çıktığımız bu yolda Ereğli halkının ve yönetimimizin arzuladığı hedeflere ulaşacağımızdan hiç kuşkumuz yok. Bize güç ve destek verenlerin de bundan kuşkusu olmasın. bize inanın bize güvenin. Çünkü biz size inanıyoruz güveniyoruz, bu gücü de sizden alıyoruz.

ERDEMİR'DE BÖYLE BİR ŞEY YOK

Burada şunu da açık bir dille ifade etmem gerekir ki bazı çevrelerde Karabükspor'da yaşanan örneğin Ereğli'de de yaşanması isteniyor. Ancak şu biliniyor ki Kardemir'de yetkili sendika aynı zamanda şirketkin hissedarı. Dolayısıyla şirket yönetimde söz sahibi. Maddi olarak istediği gibi destek verip harcama yapabiliyor. Erdemir'de ise böyle bir durum söz konusu değil. Böylesi kaynaşma ve dayanışmanın en güzel örneğinin verildiği gecede gösterilen ilgi ile Erdemirspor Kulübünü daha güzel günlerin beklediğine olan inancımız tamdır.

İŞÇİLERE ÇEKİLİŞ

Düzenlenen çekilişte ise işçilere çeşitli hediyeler verildi. Gecede yerel sanatçılar sahne aldı. Geceye davet edilen basın mensupları ile Sendika Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş ve yöneticiler yakından ilgilendi.