Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref, alt yapı çalışmalarını yerinde inceledi. İncivez Mahallesi'nde bulunan Özer Paşa Caddesi'ndeki yol çalışmalarını inceleyen Eşref, çok sık kullanılan yolun eğiminin yetersiz kaldığını vurguladı. Yaya kaldırımı olmayan yola kaldırım yapıldığını anlatan Belediye Başkanı İsmail Eşref, "Bu yolda 6 metre enindeydi. Yaya ve taşıtlar bir aradaydı. 2.5 metre yolu genişlettik. Tugay Komutanlığı bize arsa verdi. O arsaya yaya yolu yaptık. Bu yol çok dikti. Özer Paşa zamanında buraya yol vurulmuş. O günden bu güne olduğu şekliyle kalmış. Yayalar ve araçlara yol oldu. Eğimi de düzelterek nizami yol haline getiriyoruz. Çok kullanılan bir yol. İncivez'i, rektörlüğü, üniversiteyi Milli Egemenlik Caddesi'ne bağlayan bir yol" diye konuştu.
Ardından Yenimahalle'de asfalt çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan İsmail Eşref, Zonguldak'ın tüm yollarının asfaltlanacağını belirtti. Bozuk yolların tamiratlarla düzeltileceğini anlatan Eşref, şöyle dedi:
"Kış şartlarında tuzlama ve benzeri şartlarda bozulan yollarımız birikmişti. Ağır tonajlı araçlar nedeniyle Yenimahalle-İnağzı arasındaki üst yol bozulmuştu. Zonguldak'ta en acil çözülmesi gereken bir yoldu. Karayolları söz vermişti ama çok zaman alacağı için kendi yaptığımız ihaleyle 4 bin ton asfaltlık ihale oldu. Ama itirazlar oldu. 17 Mayıs 2010'da yaptığımız ihale sonuçlanmadı. Yeniden bin 200 tonluk ihaleye çıktık.
Bu ihale ile çalışmaya başladık. Tamiratları yapıyoruz. Bu yaz 17 Mayıs 2010'ta yaptığımız ihale ile Zonguldak'ta tüm bozuk yolların yapılması için iki ayrı plan yaptık. Zonguldak'ın bütün asfalt sorunlarını tamamlayacağız.
Yeniden araç ihalesi yaparak bunu geniş ve nizamı şekilde yapmak istiyoruz. Bir ay içinde Kamu İhale Kurumu'nu, ihalemizi onaylayınca çok konuşulan asfalt sıkıntısı kalmayacak."