Kdz. Ereğli Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Sevinç Soydinç, ilçedeki okullarda öğrencilere yönelik aşılama çalışmalarının sürdüğünü belirtti.
Dörtlü kombine aşılarının devam ettiğini belirten Soydinç, Bağışıklama hizmetinde temel amaç; toplumda özellikle bebek ve çocuklarda aşı ile korunabilir hastalıkların ortaya çıkışını engellemek, dolayısıyla bu hastalıklardan kaynaklanan ölümlerin ve sakatlıkların önüne geçmektir. Bağışıklama hizmetleri, bebekleri, çocukları ya da erişkinleri enfeksiyonlara yakalanma riskinin en yüksek olduğu dönemden önce aşılayarak bu hastalıklara yakalanmalarını önlemek amacıyla yürütülen önemli bir temel sağlık hizmetidir.  Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Aşı ile Önlenebilir Hastalıklar Daire Başkanlığının 9 Kasım 2012 tarih ve 1531 sayılı yazılarına istinaden 2012-2013 öğretim döneminde okul aşılamalarının yapılacağı bildirilmiş olup, Zonguldak Halk Sağlığı Müdürlüğümüz Bulaşıcı Hastalıklar Şubesi organize ederek ilimiz dahilinde aşılamalara başlamıştır. İlçemizde Milli Eğitim Müdürlüğüyle de işbirliği içerisinde 26 Kasım 2012 tarihinde 1.sınıflara dörtlü kombine aşılarına başlanmıştır, 28 Aralıkta bitecektir.
14 Aralık ile 17 Ocak tarihleri arasında da 8.sınıf ve Lise birinci sınıf öğrencilerine Td aşıları yapılmaktadır. Aşılar yapıldıktan sonra ateş yükselmesi, aşı uygulanan yerde şişlik kızarıklık ve ağrı olabilir.
Kontrol altına alınamayan ateş tüm kolda yaygın şişlik olduğu zaman hekime başvurulmalıdır. Bunlar dışında seyrek de olsa görülebilecek yan etkiler de şüphede hastaneye başvurulmalıdır. Özel hastalığı nedeniyle aşı yapılmaması gereken çocuğunuz hakkında sınıf öğretmenine bilgi veriniz dedi.