Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) Milletvekili Aday Adayı olan Songül Malkoç, yerel TV programındaki konuşmasında,  “CHP için asker gibi çalıştım. Üçüncü sıradan aday olsaydım, Özcan Bey (Ulupınar) Ankara’ya gidemeyebilirdi” dedi.
Malkoç’un konuşmasında özetle şunları söyledi;
“İçinde bulunduğumuz noktaya emek vererek geldik… Devrek Belediye Başkanlığı’na adaylık yönünde vatandaşlardan talep var. Partimiz görev verirse görevden kaçmayız… Keyif aldığım bir seçim çalışmasıydı… 78 köyde seçim çalışması yaptım. Partimizin projelerini anlattık. Fakat o projeler tam olarak oturmadı, daha doğrusu kısıtlı sürede projeleri tam olarak anlatamadık, ülkemizde… Köylerde siyasetle-din karıştırılmış… Öyle bir propaganda yapmışlar ki, CHP’liler sanki inançsız insan!... İmamlar siyaset yapmaya başlamış… Müftü, sandık görevlisi oldu, etik midir?... Köylere tekrar geri döneceğiz… Parke taşlarını seçim yatırımı olarak tarlalara yıkmışlar… Muhtarlarla bir araya geldik. 15 muhtar bizi aradı; ‘bize baskı yaptılar Songül Hanım, gelemeyiz’ dediler… Bir gün Türkiye bizi anlayacak… Songül Malkoç üçüncü sıra adayı olsaydı, partimizin oyları artardı… Üçüncü sıradan aday olsaydım, Özcan Bey (Ulupınar) Ankara’ya gidemeyebilirdi… Köylerde genç yok, Zonguldak’ta emekliler yaşıyor… Siyasette, din kullanılmamalı… Günahsa, asıl günah siyasette dinin kullanılmasıdır… ‘80 proje yaptık’ diyor Özcan Ulupınar. Fakat belediye ile devletin yaptığı projeleri bütün olarak sayıyor…
Devrek bastonunu ekonominin gelişmesi için tekrar dünyaya tanıtmalıyız… Eskiden Devrek’e turist kafileleri gelirdi. Şimdi gelmiyor… Devrek geriye gidiyor… Özcan Ulupınar vekil oldu, Devrek’te bizi bize bıraktı. Umarım vekil olarak ilçemize hizmeti olur…”