Zonguldak Türk Eğitim-Sen Şubesi Yönetim Kurulu, özel bir TV kanalında yayına giren Muhteşem Yüzyıl adlı diziyi eleştirdi.
‘Şanlı Devletimiz Osmanlının 10.Padişahı adaletiyle dünyaya nam salmış, ömrünün çoğu at üzerinde seferde geçmiş Kanuni Sultan Süleyman Han’dan kadın düşkünü, içki bağımlısı gibi adice bahsetmek ve bunu Müslüman-Türk milletine izletmek kimsenin haddine değildir’ diyen Zonguldak Türk Eğitim Sen Şubesi Yönetim Kurulu’nun açıklaması şu şekilde:
“5.01.2011 tarihinde bir özel tv kanalında yayına giren ‘Muhteşem Yüzyıl’ adlı dizide ve yayına konulan fragmanında ecdadımıza hakaret içeren görüntüler yayınlanmıştır. Şanlı Devletimiz Osmanlının 10.Padişahı adaletiyle dünyaya nam salmış, ömrünün çoğu at üzerinde seferde geçmiş Kanuni Sultan Süleyman Han’dan kadın düşkünü, içki bağımlısı gibi adice bahsetmek ve bunu Müslüman-Türk milletine izletmek kimsenin haddine değildir.     
Düşmanları tarafından bile övgüyle bahsedilen yapmış olduğu kanunlar ile devlet teşkilatını düzenleyen dünyanın önünde saygı ile eğildiği, Osmanlı Devleti’ne en uzun süre padişahlık yaparak Osmanlı topraklarına en fazla toprak katan Sultanımızı bu şekilde aşağılayıcı, zevk düşkünü gösteren bu diziye tepkisiz kalmak ecdadımıza yapılacak en büyük saygısızlık olduğunu düşünmekteyiz.
Bu sebeple dünyaya örnek bir hayat süren Padişahımız hakkında aslı astarı olmayan bir hayatı Ülkemizde yayına süren Osmanlı düşmanı zihniyetin; yayınladığı dizinin bir an önce yetkililer tarafından incelenip yayınlanmasına asla müsaade edilmemesini istiyoruz. Ve bu diziyi yapanları Sultanımızı bu millete yalan yanlış tanıtanları Türk Eğitim Sen Zonguldak Şubesi adına tüm kalbimizle şiddet ve nefretle kınıyor ve Halkımızı tepkisiz kalmamaya, diziyi ilgili mercilere şikâyet etmeye davet ediyoruz.”