Kozlu beldesinde belediye tarafından asfaltlama çalışmaları başladı. Trafik yoğunluğunun yaşandığı eski Zonguldak-Kozlu yolunda çalışmalara başladıklarını ifade eden Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, “Pes ediyorum. Büyük ve önemli projeleri yapmaktan vazgeçiyorum” dediği sahil projesi ve dere ıslah projesi gibi önemli projeler içinde önemli açıklamalarda bulundu.
Bürokrasi sorunlarının çözülmesine kadar Kozlu Belediyesi’nin asli görevlerini yapmaya devam ettiğini dile getiren Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, “Bu Zonguldak/-Kozlu eski yolu şu anda yerleşimin çok yoğunlaştığı ve trafiğin çok yoğun olduğu bir yerdir. Yaklaşık 4 kilometre uzunluğundaki yolu asfaltlama çalışmaları sürüyor. Diğer mahallelerde de asfaltlama çalışmaları yapılacak. Kozlu’ya çivi çakmayacağız dedik ama halkın hizmetini sürdürüyoruz. Halkı cezalandıracak halimiz yok. 32 aylık süre içerisinde hizmetlerimiz devam edecek. Halkın hizmetlerini yerine getireceğiz. Biz büyük projelerden vazgeçtik. Yine çocuklarımız için işler yapılacak sosyal faaliyetler yapılacak. Belediye başkanının yaptığı işler bunlar zaten asli işlerimizdir. Seçildiğiniz andan itibaren bunları zaten yapmak zorundasınız. Benim dediğim şehrin kaderini değiştirecek dere ıslahları, sahil projesi gibi asıl ana projelerden vazgeçtik. Ben Kozlu halkını canımdan çok seviyorum. 10 gün içerisinde yüksek tansiyondan burnu kanayan adam sırf hala daha çalışıyorsa Kozlu halkını sevdiği içindir. Hizmet aynı hızda devam edecektir. Alacağımız şahsi kararlarda halkı üzmemiz lazım. Halka bunu yansıtmamaya çalışıyoruz. Zonguldak’ın kaderini değiştirecek ana projelerden vazgeçtik. Davamız odur, o da bürokrasi engeline takıldığımız içindir. Yoksa biz kendiliğimizden vazgeçmedik. Hiçbir zaman vazgeçmek gibi bir derdimiz de olmamıştır. Bu mesele yarın çözülsün yarın bu önemli projelere devam ederiz. Bu mesele hemen yarın çözülsün, 28 ayın açığını da kapatmasını biliriz” diye konuştu.

TOPTAN MORAL VERDİ
TBMM Eski Başkanı Köksal Toptan ile Özcan Ulupınar’ın kendisini arayarak bütün destekleri sağlayacaklarını ifade ettiklerini belirten Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, “Zonguldak’ın yetiştirdiği en büyük devlet adamlarından birisi olan Köksal Toptan beni aradı. “Merak etme Ali Başkan gereken her şey hallolacak” dedi. Bize umut ve moral verdi. Kendisine sonsuz teşekkür ediyoruz. İzinden döndüğünde en kısa zamanda sorunu çözeceğini söyledi. Özcan Ulupınar aradı gereken her şeyin hemen yapılacağını söyledi. Herkes bu ülkede bürokrasiden şikayetçiyken, bu ülkedeki bürokrasiyi düzeltmek zorundayız. Bürokratik meselemiz bu gün çözülsün hemen yarın en hızlı şekilde çalışmalara başlayacağız. Bizim derdimiz Zonguldak’ın sorunlarını çözmektir” dedi.