Memur-Sen'e bağlı Eğitim Bir-Sen Zonguldak Şube Başkanı Kamuran Aşkar, "Ülke genelinde 149 bin öğretmen açığı bulunmasına karşın, 250-300 bin öğretmen adayı atama bekliyor dedi.  Aşkar, yaptığı yazılı basın açıklamasında, yaklaşık 16 milyon öğrenci ve 650 bin öğretmen için 2010-2011 eğitim-öğretim  yılının başladığını söyledi.
Zonguldak'ta geçmiş yıllarda 1200'lerle ifade edilen öğretmen açığının 1600'lü rakamlara ulaştığını ve bu açığın ücretli-vekil öğretmenlerle giderilmeye çalışıldığını anlatan Aşkar, "Atanamayan öğretmen adayları, geçici bu işe başlamak için rekor düzeyde başvuru yaptı. Öğretmenin, ücretlisi vekili olmadığını her platformda dile getirdik. Yine söylüyoruz. Bir sonraki yıl iş garantisi olmayan ücretli öğretmenin işi sahiplenmesi ile kadrolu öğretmenin sahiplenmesi arasında fark vardır. Gelecek nesil, öğretmenlerin emekleriyle şekillenmektedir. Malzemesi insan olan eğitimde geçen her yıl, eğitimcilerimize ayrı deneyim kazandırıyor. Bundan dolayı kadrolu öğretmen alımı yapılarak adayların mesleklerinde uzmanlaşmalarının önü açılmalı. Tespitlerimize göre, Türkiye genelinde 149 bin öğretmen açığı bulunuyor. Bununla birlikte 250-300 bin öğretmen adayı da atama bekliyor.
Eğitimin hafife alınamayacak derecede bir iş olduğu düşünüldüğünde, ortaya çıkan rakamlar düşündürücüdür. Öğretmen açığının giderilmesi için en az 100 bin öğretmenin atamasının yapılması şart oldu" dedi.