AKP Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar,  Milli Eğitim Bakanlığı'nca tüm yurtta Haziran ve Ağustos aylarında 40 bin yeni öğretmen ataması yapılması kapsamında Zonguldak'ta aynı bakanlığa bağlı okul ve kurumlarda özürlü memur ve hizmetli alımına ilişkin açıklama yaptı.
Zonguldak AKP İl Başkanımız Hamdi Uçar, "Eğitim ve Öğretim kalitemizi ileri ülkeler düzeyinin üzerine yükseltme hedefimizi gerçekleştirmek için Milli Eğitim Bakanlığımızca 40 bin yeni öğretmen ataması uygulamasına Haziran ayında başlanacak. Eğitim ve öğretim kurumlarımızda en çok öğretmen açığı bulunan alanlara öncelik verilmek üzere Haziran ayında 10 bin, Ağustos ayında da 30 bin yeni öğretmen ataması yapılacak. Ayrıca aynı kurumlarda ihtiyaç duyulan alanlarda sakatlık oranı en az yüzde 40 olan engelli öğretmen, memur ve hizmetli de görevlendirilecek. Bu çerçevede bin engelli öğretmen, iki bin memur ve iki bin hizmetli kadrosu ayrıldı" dedi. Zonguldak'a yapılan atamalar konusunda da bilgi veren Başkan Uçar, "İlimize ise özürlü memurluk için 26, hizmetli için de 23 kişilik kontenjan verildi. Memurluk için başvuracak adayların yüksek okul mezunu olmaları, hizmetliler için ise ortaöğretim ve dengi okul ile meslek ve teknik okul mezunları olmaları gerekiyor. Adayların başvuruları 26 Nisan tarihinde başlayacak ve 21 Mayıs 2010 tarihine kadar devam edecek. Adaylar İlimiz Milli Eğitim Müdürlüğüne,
www.meb.gov.tr internet adresinden elektronik ortamda veya şahsen yada posta ile başvurabilecekler.
Adaylar bir adet vesikalık fotoğraf ile bakanlığın internet adresinde yayınlanan, ''Elektronik İş Talep Formu''nu elektronik ortamda doldurarak İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze onaylatacaklar. İlgili kurumca sınav tarihi, sınav yeri ve saati de bildirilecek.Adaylarımıza şimdiden başarılar dilerken kamuoyuna saygıyla duyururuz" dedi.