Birleşik Kamu-İş'e bağlı Eğitim-İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Metin Kahveci, 10 Kasım Atatürk'ü anma töreninde, Zonguldak Atatürk Anadolu Lisesi'nin hazırladığı anma etkinliğine emeği geçenleri kutladı.
Bu program, Atatürk'ün istediği gençlik anlayışı ile bütünleşen etkinlik olmakla birlikte, sunulan programın, 'bizlere bırakılan tarihsel mirasın bekçisiyiz' mesajı vermeleri oldukça anlamlı ve yerindeydi diyen Başkan Kahveci, yazılı açıklamasında şunları söyledi;
Zonguldak Atatürk Anadolu Lisesi öğrencileri, 10 Kasım Atatürk'ü anma programı etkinliğini, Atatürk Kültür Merkezi'nde sergileyerek, izleyicilere duygu dolu anlar yaşattılar. Bu program, Atatürk'ün istediği gençlik anlayışı ile bütünleşen etkinlik olmakla birlikte, sunulan programın, 'bizlere bırakılan tarihsel mirasın bekçisiyiz' mesajı vermeleri oldukça anlamlı ve yerindeydi. Programda, en ince ayrıntılara kadar yer verilmiş, profesyonel bir seslendirme ve bir sunum gördük. Bununla birlikte, gençlerin heyecanlı oluşu, içten gelen duygularla davranması günün amacını istenilen bir şekilde yerine getirdiler. Bu programdan anlaşılacağı üzere (çıkartılan ders), Atatürk'ü halkından ve gençlerin kalbinden silmenin mümkün olmadığıdır. Programı hazırlayanları ve emek verenleri yürekten kutluyorum.
Dünyada önderliği tartışılmaz kabul edilen ve büyük ulus devletlerin ders kitaplarında okutulan Kemalizm'in ve onun ilkelerini amaç edinen Eğitim-İş olarak gurur ve mutluluk duyduk. Bu tür programların diğer okullara da vesile olmasını dilerken, Atatürkçülüğün sözde değil, özde ve davranışlarıyla ifade edilmesi Kemalizm'in olmazsa olmazlarıdır. Bu muhteşem programda bizlere duygu dolu anlar yaşatan, başta programı hazırlayan öğretmenlerimize, Atatürk'ün yolundan gitmeye ant içen öğrencilerimize, saz grubu yerel sanatçılarımıza, okul idaresine ve bilmediğimiz emek veren kişilere Eğitim-İş yönetimi olarak takdir ve teşekkürlerimizi sunuyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz.