Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve Batı Karadeniz Bölge Sorumlusu Erol Sarıal, dün Karaelmas Gazeteciler Derneği’nde (KGD) gazetecilerle buluşarak, CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum’un, “Meğer asker kâğıttan kaplanmış” sözlerinin linç kampanyasına dönüştürüldüğünü söyledi.
DemirPark’ta geçtiğimiz Cumartesi günü Erol Sarıal’ın “Büyük Planın İç Aktörleri, Küresel Sürtükler” adlı kitabın imza gününe katılan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum’un, ADD Şubesi’ni ziyaretinde Türk Silahlı Kuvvetleri hakkında “Koca bir askeri yıktılar, meğer kağıttan kaplanmış, biz bunu asker zannedermişiz, meğer ABD içini oymuş. O koca ağacı hop diye yıktılar. Ancak CHP'yi yıkamadılar” şeklindeki sözleri büyük tepkiye neden olmuştu.
KGD’de gazetecilerle bir araya gelen Erol Sarıal, Zonguldak’a davet ettiği Süheyl Batum’un bu sözlerinin CHP’ye linç kampanyasına dönüştürüldüğünü belirterek şunları söyledi:
“BAŞBAKAN DAHA
ÖNCE NEREDEYDİ?”
“Türkiye’nin değişime hazırlandığı bir dönemde söylenen bu sözler oldukça abartıldı. Süheyl Batum ve CHP’yi toplumun gözünde düşürmek için kampanyalar gerçekleştiriliyor. Süheyl Batum, Atatürkçü kişiliğiyle tanınan bir insandır ve bu saldırıya da Atatürkçü olduğu için uğramıştır. Bundan önce meclis kürsülerinden, miting meydanlarından ve televizyonlardan kimler TSK’ya hakaret etmişti. Başbakan, bu olayda yerel mahkemeleri alarma geçirdiği gibi o söylemlerde neredeydi? Hangi savcıları göreve çağırdı” Sarıal, gazetecilerin sorularını yanıtladıktan sonra basın açıklaması noktalandı.