Ersöz, "Hatırlatırım, herkesin bulunduğu yerler hizmet içindir. Millete ait olan hiçbir yer yan gelip yatma yeri değildir. Alaplı'da belediye seçimlerinden önce yüzde 46,1 olan oyumuz, seçimlerden sonra yüzde 23'e düşmüştür. Ak Partiyi yolda bulanlar, ayakları Ak Partide kafları başka yerde" dedi.

Alaplı Ak Parti eski İlçe Başkanı Kemal Ersöz, yaptığı açıklamada, İlçenin fiziki olarak büyümesi gerektiğini belirterek, 5 köyün Belediye sınırları içerisine alınması gerektiğini söyledi. Ak Partinin Alaplı'da büyük işler yaptığını ancak son 2 yılda durgunluk yaşandığını belirten Ersöz, İlçede Belediye seçimlerinden önce yüzde 46,1 olan oy oranının seçimlerden sonra yüzde 23'e düşmesi düşündürücü olduğunu belirtti. Ersöz şöyle dedi;

BÜYÜK ALAPLI İÇİN

"Büyük Alaplı için Ak Parti iktidarı döneminde önemli işler ya-pıldı. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Alaplı fiziki olarak büyümedikçe her zaman küçük kalacaktır. Fiziki büyüme adına geçmişte yapılan çalışmalarını sonucunu hep beraber gördük. Yani dağ fare doğurdu. 5 köyü Belediye sınırları içerisine alma çalışmaları sırasında,18 köy bu çalışma içerisine dahil edilmek istendi.18 Muhtarın sesi daha gür çıktı. Çalışmalar başlamadan bitmiş oldu. Belki de birileri öyle olması istiyordu. Ancak, Alaplı'nın fiziki büyümesi hayati önem taşımaktaydı. Ama olmadı. Bu gün için hala büyük bir önem taşıyor." dedi.

ALAPLI'DA OY ORANI DÜŞTÜ.

Alaplı'da Ak Partinin oylarının yüzde 46,1'den yüzde 23'lere düştüğünü ifade eden Ersöz, "Ak Partiyi yolda bulanlar ayakları Ak Parti'de kafaları başka yerde olanların sonucu daha kolay ve hafif atlattığını görüyoruz. Belediye seçimlerini kaybediyoruz. 8 Belediye Meclis üye sayımız 2'ye, 3 İl Genel Meclis üye sayımız 2 ye düşüyor.Yüzde 46.1 oyumuz yüzde 23'e düşüyor.Ve Alaplı'da 3 parti oluyoruz.Bunun sonucunu sindirmek elbette kolay olmuyor. Bir kere 22 Temmuz 2007 de Genel seçimlerden sonra, Alaplı Ak Parti teşkilatı içerisinde ve dışarısında bazı kişiler Ak Parti İlçe kongresini Belediye seçimlerinden daha fazla önemsedi.
Erken başlayan içe dönük huzursuzluklar bir bölümünü teşkil etti. Ve 5 Ekim 2008 İlçe kongresine kadar, parti içi sıkıntılar devam ederken kongreden sonra derlenip toparlanma noktasında hiç kimsenin gayret ve çabası olmadı. Aday belirleme süreci çok kötü yönetildi

HALK İZLEDİ

Belediyeye iş yapan esnafa 18 Şubat 2009 ile 01 Nisan tarihleri arasında ödeme yapılırken Belediye çalışanlarına maaş verilmemesi belediye hizmetlerinde ana artel yollar yarım iken resmi kurum binalarının yoları dururken başka yerlere hizmet kaydırılmasını Alaplı halkı izledi. Ve sonuç kaçınılmaz oldu."

REFERANDUMDA KÖYLER YÜZÜMÜZÜ GÜLDÜRDÜ.

Ersöz, "12 Eylül 2010 halk oylamasında köyden gelen oylara yüzümüz güldü. Ancak merkezdeki sonuç düşündürücüdür. Buna rağmen merkezde halka teşekkür edilirken köylere de gidilmesi gerektiğini düşünüyorum. Yeni halk otobüsleri politikasının Ak Partiye zararı olmuştur. Halada olmaya devam etmektedir. Bu kararların çözümü ise ortak akıl sonucu olur. Yine tekrarlıyorum büyük Alaplı'yı kurmak sorunlarını çözmek için herkesin bir araya gelip konuşması ve fikirsel olarak Alaplı'yı büyütmekten geçiyor" dedi.