CHP Zonguldak Milletvekili adayı Ünal Demirtaş, Polis okulu sınav soruları, KPSS soruları, YGS şifreleme ve son olarak da açık öğretim meslek lisesi sınavlarında yaşanan olaylara vurgulayarak sorumluların görevde kalmasına tepki gösterdi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Zonguldak’tan 5. sıradan milletvekili adayı gösterdiği Av.Ünal Demirtaş, Polis okulu sınav sorularının ardından KPSS sorularının çalındığı, Yüksek Öğretime Geçiş Sınavında şifreleme olduğu, son olarak da açık öğretim meslek lisesi sınavlarında kopya çekildiğinin ortaya çıktığını belirterek, “Daha iyi bir gelecek için çalışan evlatlarımızın emeklerinin ve geleceklerinin çalınmasını kınıyorum” dedi.

UMUT ÇALINDI

İktidara da sert tepki gösteren Demirtaş yazılı açıklamasında şu görüşlere yer verdi: Önce polis okulu sınav sorularının, ardından KPSS sorularının çalındığı, Yüksek Öğretime Geçiş Sınavında şifreleme olduğu, son olarak da açık öğretim meslek lisesi sınavlarında kopya çekildiği ortaya çıktı. Milyonlarca ailenin çocuklarının daha iyi bir geleceğe, daha iyi iş imkanlarına sahip olması; vatanına, milletine faydalı insanlar yetişmesi için, dişinden tırnağından artırıp fedakarlık yaparak en iyi okullara, en iyi dershanelere göndermeye çalıştığı halde;  birilerinin bu ailelerinin bu fedakarlığını, bu umudunu çalması en hafif deyimiyle ayıptır, günahtır. Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz yıl Muğla ili Fethiye ilçesinde Soner Semih Sipahi isimli bir evladımız dershaneye olan 5 bin liralık borç nedeniyle, annesinin cezaevinde olmasına dayanamayıp, bunalıma girmiş ve hayatının baharında intihar etmişti. İlkokuldan, üniversite sınavına kadar, hayatlarının en güzel döneminde,  gece gündüz demeden daha iyi bir gelecek için çalışan bu evlatlarımızın emeklerinin ve geleceklerinin çalınmasını kınıyorum. Sınav sorularını bile hazırlayamayan, cumhurbaşkanını, başbakanı ve kamuoyunu yanıltan, sonra da bunu itiraf eden kişilerin koltuklarına yapışarak hala görevde olması ve bu kadar skandala rağmen, bu kişilere güvenilerek Lisans Yerleştirme Sınavının hazırlatılacak olması ise ayrıca düşündürücüdür. Kul hakkından bahsedip, adaletli olduğunu iddia eden AKP iktidarı döneminde, vatandaşın devlete olan güveni kalmamıştır. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında, hiç kimsenin hakkı yenmeyecek, herkese eşit davranılacak, hem öğrencilerimizin, hem de ailelerimizin emeğine değer verilecek, öğrencilerimiz ve aileleri rahat bir nefes alacak.