Eğitim-Sen Şube Başkanı Mehmet Dalgıç, ‘ithal öğretmen’ iddialarına tepki gösterdi.

KESK’e bağlı Eğitim-Sen Zonguldak Şube Başkanı Mehmet Dalgıç, “İthal öğretmen uygulaması aymazlıktır, densizliktir' dedi. Dalgıç, sendika binasında düzenlediği basın toplantısında, eğitim fakültesinden mezun 380 bin kişinin işsiz olduğunu belirterek, yurt dışından öğretmen getirilmesi kararına anlam veremediklerini söyledi.
Sendikalarının işsiz durumdaki öğretmenlere her zaman destek vereceğini ve mücadelelerinde öncü olacağını anlatan Dalgıç, şunları kaydetti:
“GERÇEKTEN ZOR BİR DÖNEMDE GÖREV ALDIĞIMIZIN FARKINDAYIZ”
“Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası’nın 8’inci Olağan Genel Kurulu iradesi ile Yönetim Kurulumuzu oluşturduk. Geçmişte yürütülen hak alma mücadelesinde katkısı olan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Gerçekten zor bir dönemde görev aldığımızın farkındayız. Ancak bu zor dönemi birlik ve dayanışma içerisinde, tüm eğitim emekçileri ve demokrasi güçleri ile birlikte aşacağımızın da bilincindeyiz. Ülkemiz hiç anlamı olmayan bir savaşın içerisine çekilmiştir. ‘Büyük Ortadoğu Projesi’ adıyla ortaya atılan emperyalist paylaşımın tetikçisi olma görevi ülkemize verilmiş ve savaş tezkeresi mecliste muhalefetin de katkısıyla onaylanmıştır. Medyada ‘operasyon’ adıyla haber yapılan durum aslında ‘emperyalist işgal’dir. Bu aşamada önceden olduğu gibi savaşa karşı mücadele öncelikli görevimiz olacaktır. Tüm dünyada böylesi olaylarda yurtsever güçlerin, emekçi halkların birincil görevi haksız savaşlarla da mücadele olmuştur. Biz kendimizi bu zincirin bir halkası olarak gördük ve görmeye de devam edeceğiz.”
“MODERN TOPLUM, ÖRGÜTLÜ TOPLUMDUR”
“Diğer yanda okullardaki öğretmen açığına değinmek istiyorum. Sözleşmeli öğretmen uygulaması bu kusurunu kapatmaya çalışan siyasi iktidar, sorunu bu yolla da çözememiştir. Üstelik şimdi de yurt dışından 40 bin öğretmen almanın planları peşindedirler. 380 bin Eğitim Fakültesi mezunu arkadaşımız işsiz duruma terk edilmişken bu davranışlarda samimiyeti nasıl bulacaksınız? İthal öğretmen uygulaması aymazlıktır, densizliktir. Eğitim-Sen, işsiz durumdaki öğretmenlerin ‘Atanamayan Öğretmenler Meclisi’ni oluşturmalarında her zaman destek verecek ve mücadelelerinde öncü olacaktır. Bir kez daha şunu vurgulamadan geçemeyeceğim ki bizler; bilimsel eğitimin de şaşmaz örgütlü gücü olarak varlığımızı daha da hissettirmemiz gerektiğinin bilincindeyiz. Çünkü ülkemizin mutlu geleceği; gerici ve yobazların planlarından, emperyalizmle işbirlikçilik yapmaktan başka bir işlevi bulunmayan yurt hainlerinden değil, aydınlık beyinlerin üreteceği fikir ve mücadelelerden geçecektir. Modern toplum, örgütlü toplumdur.”
“ÖRGÜTLÜ GÜCÜMÜZ EMEK VE YURT HAİNLİĞİNİ DE ORTAYA ÇIKARACAKTIR”
“Her zaman olduğu gibi şimdi de siyasi iktidar verdiğimiz mücadeleyi bölmek ve zayıflatmak amacıyla, kendine bağlı ‘güdümlü sendika’lar kurmayı hiç ertelememiştir. Bu bilindik güdümlü çevreler makam ve atama vaatleri ile üye sayılarını arttırma, mücadelemize sekte vurma görevini yürütmeye çalışmaktadır. Kamuoyuna yaptıkları ikiyüzlü açıklamalar da ise utanmadan kurumdaki öğretmen açıklarından dem vurmaktadırlar. Bizim örgütlü gücümüz bu sahtekâr tutum ve davranışları da, emek ve yurt hainliğini de ortaya çıkaracaktır.
Eğitim-Sen gelenek olarak, Encümen-i Muallim, TÖS ve TÖB-DER’ in mirası olan bir sendikadır. Onların bizlere devrettiği mirası daha yukarılara çıkarmak görevlerimizin vazgeçilmezleri arasında olmuş ve olmaya da devam edecektir.”