Memur-Sen’e bağlı Enerji Bir-Sen Zonguldak İl Başkanı Musa Şekerci, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Eyüp Alabaş’ı, yönetim üyeleri Muharrem Kiraz, İlyas Kayalı, Arif Karakaş, Ramazan Küçükkaya, Sedat Güngör ve Nail Altuntaş ile beraber ziyaret etti. Alabaş ve ekibini kutlayan Şekerci’nin ziyaretinde GMİS Genel Başkan Yardımcısı Satılmış Uludağ, Genel Mali Sekreter Muharrem Sarıçam da hazır bulundu.

 

Alabaş’ın Genel Başkan seçilmesini kutlayan Şekerci, “Genç ve dinamik olan bu yönetimin, sendika geleceği ve işçiler adına bir kazanç olduğunu düşünüyorum. Madencilerin özlük haklarının iyileştirilmesi, hak ettikleri ücret düzeyini elde etmek için mücadele edeceğinize eminim. Amaçlarımızın bir olduğunu, aynı geminin içinde yol aldığımızı düşünüyorum. TTK’nın geleceği için beraber hareket etmemiz gerektiğini düşünüyorum. Bu konuda iş birliği içinde olacağımıza eminim” dedi.

 

Memurlar adına elde ettikleri kazanımlardan bahseden Şekerci, “Sendikamız göreve geldiğinden bu yana kazanımlar noktasında birçok ilke imza attı. Elde edilen kazanımları sahiplenmek isteyen bazı sendikalar, elde edilen başarıları kendilerinin elde ettiğini öne süren demeçler vermektedirler. Masada mücadele veren ve sonuna kadar direnen bizim sendikamızdır. Bugüne kadar aile yardımının sözleşmelilere de verilmesi, 1 sayılı cetveldeki ücret adaletsizliğin düzeltilmesi gibi birçok kazanım sendikamızın eseridir” dedi.

30 Nisan 2011 Cumartesi günü Enerji Bir-Sen’in 1. Olağan Genel Kurulu’nun yapılacağını söyleyen Şekerci, Alabaş’ı kongreye davet etti.

 GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş da, Enerji Bir-Sen Zonguldak İl Başkanı Musa Şekerci’ye ziyaretleri için teşekkür ederek, “Programım uyduğu sürece davetinize katılmak istiyorum” dedi.